Τι είδαμε

Την πρωτιά της Γερμανίας: Με τον Νίκλας Φίλκρουγκ να σκοράρει στις καθυστερήσεις, η Γερμανία πήρε την ισοπαλία κόντρα στην Ελβετία και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη την αντίπαλό της.

Η Ελβετία κρατούσε στα χέρια της την πρώτη θέση, όμως ο Νίκλας Φίλκρουγκ είχε άλλη άποψη και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στέλνοντας τη Γερμανία στην επόμενη φάση του Euro 2024 από την κορυφή του ομίλου.  Για του Ελβετούς το σκορ είχε ανοίξει στο 28ο λεπτό ο Εντόι.

Τη νίκη της Ουγγαρίας: Η Ουγγαρία με γκολ στο 100ο λεπτό του Τσόμποθ, έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Euro, μετά το 1-0 επί της Σκωτίας. Με το γκολ αυτοί οι Ούγγροι διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση καθώς κατέλαβαν την τρίτη θέση του ομίλου.Τον αποκλεισμό της Σκωτίας:  Παράλληλα, η Σκωτία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό σε τρία ματς, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου.

Τι δεν είδαμε:

Την πρώτη νίκη των Σκωτσέζων: Παρότι πήγαν στη Γερμανία με μεγάλα όνειρα, τελικά οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να φύγουν με μόλις μια ισοπαλία, αυτή με την Ελβετία, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου. Παρόλα αυτά οι οπαδοί τους έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Τη σαρωτική Γερμανία: Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, όντας καταιγιστική στα δύο πρώτα παιχνίδια, αναμενόταν να συνεχίσει στον δύο ρυθμό. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ στο 28ο λεπτό. Εν συνεχεία είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να φανεί απειλητική. Χωρίς εμπνεύσεις, οι οικοδεσπότες προσπαθούσαν διαρκώς με σέντρες να βρουν τη λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τι θα δούμε:

Το φινάλε στον «όμιλο του θανάτου»: Σήμερα ολοκληρώνεται ο αναμφίβολα πιο δύσκολος όμιλος της διοργάνωσης. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή, με ισάριθμες νίκες, με την Ιταλία να ακολουθεί με τρεις βαθμούς, ενώ Αλβανία και Κροατία έχουν από έναν.

Η Κροατία αντιμετωπίζει την Ιταλία σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού καθώς και οι Κροάτες «καίγονται» για τη νίκη, ενώ οι Ιταλοί θα πρέπει να μη χάσουν έτσι ώστε να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες. Παράλληλα, οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν τους Αλβανούς, με τους γείτονες μας να είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα έτσι ώστε να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Συντονιστείτε

  • 22.00 Κροατία – Ιταλία ΕΡΤ1
  • 22.00 Αλβανία – Ισπανία ΕΡΤ3