Στα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ απαντάει με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές για «καριέρες που τελειώνουν, και καριέρες που αρχίζουν».

Ο κ. Κασσελάκης μιλά για ξαφνική «επιμονή για τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ» και διερωτάται πως «αλήθεια, μία τέτοια συζήτηση κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η ΝΔ πήρε 41%, και όχι τώρα που η ΝΔ κατέρρευσε στο 28%;».

Απαντώντας προς όλες τις πλευρές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ότι οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες». Ο ίδιος τονίζει αφήνοντας αιχμές ότι οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του.

«Μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική»

«Νομίζουν ότι θα κάνω τα πάντα για να μείνω στην καρέκλα. Δε με ξέρουν καλά. Εν αντιθέσει με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα ή των τζακιών, μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική», υπογραμμίσει.

Ως προς τα στελέχη και τις αλλαγές το κόμμα ο ίδιος προαναγγέλλει μητρώο στελεχών. Τόνιζε οτι ανανέωση σημαίνει πως μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C’est la vie…

Όπως αναφέρει αυτό θα αρχίσει άμεσα. «Σε λίγες μέρες, θα μοιραστώ μαζί σας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο στον οποίο κάθε μέλος θα μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για αιρετή θέση: Για τα ψηφοδέλτιά μας στις βουλευτικές εκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση (όπου υστερούμε, δυστυχώς, πολύ).

Θα γνωρίσουμε αυτόν τον νέο κόσμο. Θα του δώσουμε τη δυνατότητα να προσφέρει και να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα ώστε να πετύχει στα μελλοντικά μας ψηφοδέλτια. Όχι μόνο στην προκριματική διαδικασία, αλλά βεβαίως και στην εθνική διαδικασία απέναντι στον συντηρητισμό της δεξιάς».

Συγχρόνως, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, θα δημιουργήσουμε και μητρώο για όσους δεν επιθυμούν αιρετή θέση αλλά θα ήθελαν να στελεχώσουν την κυβερνητική δομή την επόμενη μέρα της νίκης μας, να προσφέρουν στη χώρα μας.

Σε ανάρτηση του καταθέτει πλάνο έξι πυλώνων και απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο.

Αναλυτικά: