5 το πρωί: Το αίτημα αποφυλάκισης Λύτρα – Τα πύρινα μέτωπα – Το παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά

Αίτημα αποφυλάκισης ετοιμάζεται να καταθέσει ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Την ίδια ώρα, οι ζυμώσεις στην κεντροαριστερά συνεχίζονται με τους ψηφοφόρους να φαίνεται πως επιθυμούν τη δημιουργία ενιαίου φορέα.

1

Παραμένει στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

2

Συνεχίζεται το παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά

  • Το ενιαίο μέτωπο ΠαΣοΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (GPO και Metron Analysis) να δείχνουν πως οι ψηφοφόροι επιθυμούν τη δημιουργία ενός κοινού ενωμένου μετώπου από τα δύο μεγάλα κόμματα της Κεντροαριστεράς, συνεχίζονται οι ζημώσεις μεταξύ των στελεχών του χώρου.
  • Οι κάλπες στο ΠαΣοΚ: Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αν και δέχθηκε την κριτική των στελεχών του κόμματος, ακόμα δεν έχει οριστικοποιήσει πότε θα πραγματοποιηθούν οι κάλπες. Όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να εισηγηθεί τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα.
  • Ο παράγοντας Αλέξης Τσίπρας: Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργόυ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη δημιουργία του Ινστιτούτου του. Αρκετοί θεωρούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτικές κινήσεις από τον ίδιο, ενώ από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως μερίδα των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα - Υποχωρεί η ζέστη

4

Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

  • Νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί και 56 τραυματίες είναι ο απολογισμός του βομβαρδισμού στο Χάρκοβο. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενός νέου κύματος ρωσικών επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.
  • Η απάντηση Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, ότι η ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα έπληξε πολυκατοικία, σκορπώντας τον θάνατο. Παράλληλα, ο ίδιος καταδίκασε την επίθεση κάνοντας εκ νέου επίκληση στους συμμάχους να στηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
  • Το Χάρκοβο: Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας μετά την πρωτεύουσα Κίεβο, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και έχει δεχθεί αναρίθμητες ρωσικές επιθέσεις εδώ και μήνες.
5

«Βροχή» μεταλλίων στην κολύμβηση για την Ελλάδα -Πρώτη στον όμιλο του EURO η Γερμανία

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις