Τι είδαμε

  • Το άστρο του Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: Αν η Γεωργία κατάφερε να μείνει στο 1-1 με τη Σλοβακία το χρωστάει στον τερματοφύλακα της Βαλένθια. Κανονικά, θα μπορούσε να είναι συμπαίκτης του Σενγκέλια λόγω ύψους (βλέπει τον κόσμο από το 1,99μ.) όμως εκείνος επέλεξε το ποδόσφαιρο και δικαιώνεται. Ο θηριώδης κίπερ της Γεωργίας πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις κόντρα στην Σλοβακία αποδεικνύοντας τη δεδομένη ποιότητά του.
  • Τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει ακόμα ένα ρεκόρ: Μπορεί να έχει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία των Euro και να τον έχουμε συνηθίσει να σκοράρει κατά βούληση, ωστόσο πλέον ο θρυλικός Πορτογάλος έβαλε το όνομά του δίπλα και σε ένα ακόμα ρεκόρ. Με την ασίστ που έδωσε στον αγώνα της Πορτογαλίας με την Τουρκία έφτασε στις επτά και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

  • Τον πέμπτο όμιλο να παίρνει φωτιά: Το Βέλγιο σε αντίθεση με το πρώτο ματς εμφάνισε το καλό του πρόσωπο, νίκησε την Ρουμανία και μετέτρεψε την τρίτη αγωνιστική του συγκεκριμένου ομίλου σε ματς ζωής ή θανάτου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης μετά από δύο αγωνιστικές και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου έχουν από τρεις βαθμούς. Να αναφέρουμε ότι την τελευταία αγωνιστική το Βέλγιο παίζει με την Ουκρανία και η Σλοβακία με τη Ρουμανία.

Τι δεν είδαμε

  • Τον Χβιτσά Κβαρατσχέλια: Είναι το μεγάλο αστέρι της Εθνικής ομάδας της Γεωργίας και μέχρι στιγμής δεν παίζει ανάλογα των σπουδαίων δυνατοτήτων του. Για την ακρίβεια οι αριθμοί του είναι αποκαρδιωτικοί. Σε δύο ματς μετρά μηδέν τελικές, μηδέν ασίστ, δύο μόλις επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ έχει χάσει την μπάλα 14 φορές. Σίγουρα περιμένουν περισσότερα από εκείνων… 

  • Τη σοβαρότητα του Λεάο: Το ταλέντο του δεν το αμφισβητεί κανείς. Την έχει αποδείξει πολλές φορές με τη φανέλα της Μίλαν. Ωστόσο, αυτό που έχει κάνει σε αυτό το Euro δεν τον τιμά και του έδωσε επάξια μια θέση στη λίστα των αρνητικών ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος παίκτης που στους δύο πρώτους αγώνες πήρε ισάριθμες κάρτες για θέατρο και θα χάσει έτσι το τρίτο ματς του ομίλου. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει για τον 25χρονο πια Λεάο.
  • Τον Λουκάκου να σκοράρει και να μετράει: Αυτό που γίνεται σε αυτή τη διοργάνωση με τον Λουκάκου δεν έχει προηγούμενο. Στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου σκόραρε δύο φορές αλλά τα τέρματα ακυρώθηκαν με τη χρήση του VAR για παραβάσεις συμπαικτών του. Τώρα κόντρα στη Ρουμανία είδε το VAR να του ακυρώνει και τρίτο γκολ, απέναντι στη Ρουμανία αυτή τη φορά, αφού ήταν ελάχιστα οφσάιντ.

Τι θα δούμε

Γειτονικό ντέρμπι στη Φρανκφούρτη: Οι δύο πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου κοντράρονται στην «Frankfurt Arena». Η Γερμανία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και θέλουν να το κάνουν ως πρώτοι. Στην αντίπερα όχθη οι Ελβετοί θέλουν έναν βαθμό για να είναι σίγουροι και να μη χρειαστούν κομπιουτεράκια. Πάντως οι παίκτες των δύο ομάδων γνωρίζονται αρκετά καλά αφού και οι περισσότεροι Ελβετοί έχουν περάσει μια βόλτα από το γερμανικό πρωτάθλημα.

Με την ψυχή του Γουίλιαμ Γουάλας: Στο άλλο ματς της ημέρας η Σκωτία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία. Ελπίδες για τη δεύτερη θέση έχουν μόνο οι Σκωτσέζοι οι οποίοι θα χρειαστούν ένα θαύμα. Για την ακρίβεια θέλουν νίκη και πιθανότατα θα χρειαστούν και κάποιο συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων καθώς και ήττα της Ελβετίας από τη Γερμανία. Βέβαια, με την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα μάλλον θα πρέπει να ξυπνήσει μέσα τους το πνεύμα του ήρωα για την σκωτική ανεξαρτησία. Αλλιώς θα κυνηγήσουν την πρόκριση μέσα από την τρίτη θέση. Αυτό θα κυνηγήσει και η Ουγγαρία αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Συντονιστείτε

  • 22.00 Ελβετία – Γερμανία ΕΡΤ1
  • 22.00 Σκωτία – Ουγγαρία ΕΡΤ3