Ενώπιον του εισαγγελέα στον Πειραιά παρουσιάζονται, αυτή την ώρα, οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας.

Και οι 13 είναι μέλη του πληρώματος σκάφους που έπλεε στον όρμο κοντά στο πευκόδασος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αρχές φαίνεται ότι η φωτιά προήλθε από βεγγαλικά τα οποία εκτοξεύθηκαν από το σκάφος «Περσεφόνη», το βράδυ της Παρασκευής (21/06).

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σκάφος είχε νοικιαστεί από 17 αλλοδαπούς, υπηκόους Καζακστάν, οι οποίοι έχουν φύγει από τη χώρα.

Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία κατάσχεσης του «Περσεφόνη» το οποίο είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στην εισαγγελία Πειραιά, φορώντας γυαλιά ηλίου, καπέλο και μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού.

Δείτε βίντεο και εικόνες από τη μεταγωγή των συλληφθέντων

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγούνται τα μέλη του πληρώματος του τουριστικού σκάφους

Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στην εισαγγελία Πειραιά, φορώντας γυαλιά ηλίου, καπέλο και μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού.

Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον εισαγγελέα Πειραιά

Κάηκαν 300 στρέμματα

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει σε ένα δύσβατο σημείο, όπου δεν υπήρχε εύκολα πρόσβαση.

«Η κυρία εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το εν λόγω σκάφος και να προσαχθούν οι συγκεκριμένοι επιβαίνοντες, πλήρωμα και μένει να φανεί από τις καταθέσεις τι έκαναν και τι δεν έκαναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο περιστατικό.

Έκανε γνωστό δε ότι η φωτιά έκαψε 300 στρέμματα δάσους.

Όπως σημείωσε (Οpen) «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα».

Ποιες ποινές αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες, καθώς έχουν γίνει αλλαγές στην ποινή του αδικήματος για το οποίο μπορεί να κατηγορηθούν από τον Εισαγγελέα του Πειραιά.

Σε περίπτωση οικολογικής καταστροφής χωρίς θάνατο προβλέπεται ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια και πρόστιμο έως 200.000 ευρώ, καθώς πλέον θεωρείται κακούργημα, έπειτα από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.