Η φάβα στην παραδοσιακή εκδοχή της, από τη μακρινή Τήλο

Η κυρία Νανά Ηλιοπούλου γνωρίζει καλά πως να αξιοποιήσει μια νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή όπως είναι η φάβα. Το ιδανικό συνοδευτικό πολλών επιλογών έρχεται από την Τήλο, φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί υπέροχη επιλογή για το τραπέζι σας.

Νανά Ηλιοπούλου
Η φάβα στην παραδοσιακή εκδοχή της, από τη μακρινή Τήλο

Η κυρία Νανά Ηλιοπούλου γνωρίζει καλά πως να αξιοποιήσει μια νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή όπως είναι η φάβα. Το ιδανικό συνοδευτικό πολλών επιλογών έρχεται από την Τήλο, φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί υπέροχη επιλογή για το τραπέζι σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

40λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 2-3 μερίδες

  •  80 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  •  50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  700 γρ. νερό
  •  250 γρ. φάβα καλά πλυμένη
  •  1 κ.γ. αλάτι
  •  1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.

  2. Προσθέτουμε το νερό και τη φάβα και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά.

  3. Προσπαθούμε να ανακατεύουμε τακτικά γιατί κολλάει εύκολα, κάτι που δεν θέλουμε να μας συμβεί.

  4. Όταν μαλακώσει και χυλώσει η φάβα, ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και την πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

  5. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και τη σερβίρουμε με ελιές, κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο.

Μικρά Μυστικά

Ιδανικός συνδυασμός για να την απολαύσετε είναι με μαριναρισμένες σαρδέλες, χταπόδι σαλάτα, καπνισμένο σκουμπρί αλλά και γαύρο μαρινάτο. Σίγουρα όλα αυτά ταιριάζουν με ένα ποτήρι ούζο.