Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησαν οι Αρχές. Πρόκειται για επιβάτες της θαλαμηγού από την οποία εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν ένα σκάφος είχε δέσει στα ανοικτά της παραλίας του Αγίου Νικολάου. Οι επιβαίνοντες αποφάσισαν να ρίξουν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Στην αρχή προσπάθησαν οι ίδιοι να τη σβήσουν, αλλά όταν είδαν ότι δεν ήταν εφικτό κάλεσαν την πυροσβεστική.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

«Ο δήμος θα κινηθεί αστικά»

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Ύδρας. Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας στο Action24 τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το πόσο απερίσκεπτα λειτουργούν κάποιοι, θέτοντας σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί, τον οικισμό και το περιβάλλον».

Στη συνέχεια είπε: «Έχει ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία» είπε και προανήγγειλε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά. «Ο δήμος θα κινηθεί αστικά, όποτε υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο νησί, δεν φαντάζεστε τι άγχος περνάμε, γιατί δεν έχουμε δασικούς δρόμους, τι καταστροφή, τα έξοδα.

Σε συνεργασία με νομικούς συμβούλους του δήμου θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Ύδρας και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, είμαι πραγματικά αγανακτισμένος μόνο με τη σκέψη ότι κάποιοι απερίσκεπτοι στην άκρη του νησιού, εκεί που δεν τους βλέπει κανείς, έδρασαν με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο».