Σε δύο κύρια μέτωπα και σε δεκάδες διάσπαρτες εστίες δίνεται η μάχη με την φωτιά που ξέσπασε χθες στα όρια των νομών Ηλείας και Αχαΐας και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα τα οποία συνδράμουν τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα η πυροσβέστες δίνουν μάχη κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος. Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το 112 έχει ηχήσει τουλάχιστον 14 φορές στις περιοχές αυτές και αφορά σε εκκενώσεις οικισμών, το τελευταίο ήταν στις 01:25 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Λάτα προς Σιμοπούλο.

Εικόνες από την φωτιά στην Ηλεία:

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το απόγευμα της Παρασκευής και στο Παρανέστι της Δράμας, ενώ από το βράδυ καίει και φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή της Ύδρας, η οποία ξέσπασε από ρίψη βεγγαλικών από ιδιωτικό σκάφος.