Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου για φωτιά σε δασική έκταση στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα. Η φωτιά λόγω των ισχυρών πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα. Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου και η Τροχαία κάνει εκτροπή των οχημάτων στο ύψος της οδού Γαλήνης.

Περίπου στα μεσάνυχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο της πυρκαγιά, ωστόσο όλο το βράδυ θα παραμείνουν στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112

Λίγο πριν τις 23.00 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Άνω Δασκαλειού που τους ζητούσε να φύγουν προς Κερατέα.

Συνεχίζεται η μάχη στη Ροδόπη

Στη Ροδόπη η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα συνέχισε να καίει δασική έκταση και έφτασε μέχρι τα σύνορα με τον Έβρο. Εκεί είχαμε και ένα ατύχημα όταν ένα όχημα στην προσπάθειά του να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη ανετράπη δίχως να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Υπό έλεγχο τα άλλα μέτωπα

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στη χώρα. Στην Άνδρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν λίγο μετά τις εννιά να σβήσουν και την τελευταία εστία, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

«Αυτή τη στιγμή στη μάχη των αναζωπυρώσεων συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά οχήματα που ήρθαν από την Αθήνα και θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σουσούδης.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια ανάμεσα στο Κοντοδεσπότι και τα Ψαχνά. Μάλιστα, εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν και έναν άλλον κίνδυνο. Από την πυρκαγιά οι φλόγες μπήκαν και σε αποθήκη με ανακυκλώσιμο λάδι. Για αυτό το λόγο οι αρχές επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και κατάφεραν να τη σβήσουν.

Από εκεί και πέρα χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Αυτήν την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Παράλληλα στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.