Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνει το πυροσβεστικό σώμα σε πολλά μέτωπα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις 18.00 της Παρασκευής μέχρι τις 18.00 του Σαββάτου ξέσπασαν συνολικά 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ 14 καίνε ακόμα. Το φαινόμενο «Hot – Dry – Wind» είναι αυτό που έχει κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η ξηρασία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την εκδήλωση πυρκαγιών.


Στην περιοχή των Στραπουργιών το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Άνδρο

Το απόγευμα του Σαββάτου στην Άνδρο οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η αστυνομία προχώρησε σε απεγκλωβισμούς ηλικιωμένων ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχουν καεί σπίτια. Το βλέμμα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι στραμμένο κυρίως στην περιοχή του Στραπουργιών όπου η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν εκ περιτροπής δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Την ίδια ώρα από την Αθήνα έφτασαν πέντε οχήματα με 19 πυροσβέστες


Κινδυνεύουν σπίτια στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κοντοδεσπότι και έχει κατεύθυνση προς Σόγια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγεια και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα επιχειρούν 55 πυροσβέστες και 16 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δύο ελικόπτερα.


Νέα μέτωπα σε Ροδόπη και Σπάρτη

Αντιμέτωπη με νέα μέτωπα είναι η πυροσβεστική σε Ροδόπη και Σπάρτη.  Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Ασκητές του δήμου Μαρώνειας Σαπών Ροδόπης. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μάλιστα, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Φωτιά ξέσπασε και στον Κλαδά της Σπάρτης. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, ενώ έχει δοθεί εντολή για συνδρομή Πετζετέλ.


Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία, υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική

Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Αυτήν την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα ενώ από αερός επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.