Οι φόβοι των ειδικών για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που προκαλεί το φαινόμενο «Hot – Dry – Wind» επιβεβαιώθηκαν. Η πυροσβεστική είναι αντιμέτωπη με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέτωπα που δείχνουν να την απασχολούν περισσότερο είναι αυτά στη Σαρωνίδα, την Αργολίδα και την Αχαΐα. Συγκεκριμένα, στην Σαρωνίδα επιχειρούν 39 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια και για αυτό στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, όπου τους ζητά να εκκενώσουν προς Γλυφάδα.

Μεγάλο μέτωπο στην Αρκαδία

Μεγάλη έκταση πήρε και η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Μεγαλόπολη. Λόγω των έντονων ανέμων και της ξηρασίας η φωτιά γρήγορα ξέφυγε με τις δυνάμεις στην περιοχή να ενισχύονται συνεχώς.

Εκείνο που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλοί μικροί οικισμοί με τις Αρχές να στέλνουν μηνύματα μέσω του 112 για να αποχωρήσουν οι κάτοικοι προς τη Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ υπάρχει και πεζοπόρο τμήμα 13 ατόμων. Από αέρος επιχειρούν 2 Air Tractor, 1 ελικόπτερο και 3 καναντέρ.

Προς την περιοχή του Δούκα το μέτωπο στην Αργολίδα

Το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε μέτωπο και στην περιοχή της Λύρκειας στην Αργολίδα η οποία γρήγορα πήρε και αυτή διαστάσεις. Στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, ενώ επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Πύρινα μέτωπα και στην Κεφαλλονιά

Φωτιά ξέσπασε και στην Κεφαλλονιά. Μάλιστα, το πύρινο μέτωπο έσπασε στα δύο με το ένα να κατευθύνεται προς τα Διλινάτα και το άλλο προς Άγκωνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στο σημείο, ενώ από αέρος υπάρχει ενίσχυση με 2 Air Tractor.

Θήβα: Δύο φωτιές σε αγροτικές περιοχές, κοντά σε βιομηχανίες

Δυο φωτιές είναι σε εξέλιξη σε αγροτικές περιοχές της Θήβας. Οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, καίνε ξερά χόρτα ωστόσο αν επεκταθούν υπάρχει κίνδυνος για επιχειρήσεις και εργοστάσια που λειτουργούν στο σημείο.

Ειδικότερα, μία από αυτές ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απείλησαν να μπουν σε επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και στα δύο σημεία ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματά και υδροφόρες των ΟΤΑ.