Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση του πρώτου drone πυροπροστασίας με θερμική κάμερα στο Άλσος Βεΐκου Γαλατσίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, και Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαράλαμπος Μπονάτσος.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, δήλωσε: «Οι δήμοι πράττουμε το αυτονόητο ακόμη μια φορά και προχωράμε στη χρήση drone, 24 ώρες το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι στα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, προκειμένου η δασική αναδασωτέα περιοχή, που περικλείει τους τρεις δήμους, να είναι ασφαλής».

Σκοπός του Drone

Σκοπός του drone είναι να επιτηρεί τις δασικές εκτάσεις των τριών όμορων δήμων σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές είναι τόσο συχνές στη χώρα μας, στερώντας οξυγόνο και πράσινο από όλους μας. Όπως αναφέρει ο δήμος Γαλατσίου, «με τη χρήση drone, μια υπηρεσία προχωρημένης τεχνολογίας για την επιτήρηση πυρασφάλειας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού και φωτιάς, προστατεύουμε το πράσινο και τα δάση, προσφέροντας λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης και φροντίζοντας τις μελλοντικές γενιές».

Το drone θα περιπολεί μέρα και νύχτα, χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες από ύψος 120 μέτρων, εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο και ανίχνευση καπνού και φωτιάς.