Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία μιας γυναίκας για τον τρόπο που πλήρωσε τον Απόστολο Λύτρα για τις νομικές υπηρεσίες που τις παρείχε.
Η ίδια, μιλώντας στο Live News, αποκάλυψε πως πουλησε το σπίτι της στη σύζυγό του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου.
Η αγοραπωλησία έγινε μετά από συμφωνία του Απόστολου Λύτρα με την τότε ιδιοκτήτρια, η οποία δείχνει στην κάμερα της εκπομπής τα συμβόλαια στα οποία διακρίνονται τα στοιχεία της αγοραπωλησίας καθώς και η τιμή που ήταν, όπως φαίνεται, πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Tο χρονικό
Όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια όταν, σύμφωνα με την καταγγελουσα, στενός συγγενής της βρέθηκε κατηγορούμενος και επέλεξε τον Απόστολο Λύτρα για την εκροσώπηση του, βλέποντας τις επιτυχίες του σε αντίστοιχες υποθέσεις και όχι μόνο.
Ο ποινικολόγος ανέλαβε την υπόθεση, χωρίς να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του από την αρχή.
Μετά τη δίκη, όπως αναφέρει, της ζήτησε ένα ποσό που ούτε η ίδια, ούτε ο συγγενής της ήταν σε θέση να διαθέσουν. Τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αγορά του ακινήτου και η διαδικασία προχώρησε.
Η γυναίκα, όπως λέει, αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, χωρίς αρχικά να μπορεί να το προβλέψει.
«Τελικά το ακίνητο το δικό μου πέρασε στην κ. Πολυζωγοπούλου. Ντροπή, γιατί βρήκε δύο ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη. Θα μπορούσε να μας πει να τον πληρώνουμε λίγα – λίγα, με τον μήνα».
«Απέφευγε να μιλήσει για την αμοιβή του»
Ο ποινικολόγος απέφευγε αρχικά να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του, και προς στο τέλος της δίκης, όπως μας λέει η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ.
«Κόντευε η δίκη […] και του είπα ότι δεν έχουμε χρήματα, και με ρώτησε αν έχουμε κάποιο ακίνητο ή κάτι να πουλήσουμε»
Η αντικειμενική αξία του σπιτιού ήταν 36.257 ευρώ, όμως η συμφωνία «έκλεισε» σχεδόν για τα μισά χρήματα, στα 20.000 ευρώ συνολικά.
Η γυναίκα αποκαλύπτει πως ο ίδιος ο δικηγόρος πρότεινε «να το βάλουμε 20 χιλιάδες ευρώ να φύγει γρήγορα;»
Όπως μας λέει, ο Απόστολος Λύτρας της υποσχέθηκε να ψάξει κι εκείνος για αγοραστή.
«Με πίεζε συνέχεια ότι δεν θα προλάβουμε. Μου έλεγε ”έχω βρει ένα φίλο που ενδιαφέρεται”, έτσι ακριβώς μου έλεγε».
Λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε η ενδιαφερόμενη, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που τελικά απέκτησε το ακίνητο στο Περιστέρι.
Από τα 20.000 ευρώ της αγοραπωλησίας, η πρώην ιδιοκτήτρια επιμένει στο Live News πως τα 10.000 επέστρεψαν στο ζευγάρι, ως αμοιβή του ποινικολόγου και από τα υπόλοιπα 10.000, έμειναν στην ίδια περίπου τα μισά.
«Τα πληρώσαμε όλα εμείς, συμβολαιογραφικά και φόρους. Δεν πήραμε ούτε 5 χιλιάδες».
Μέχρι σήμερα, το επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι ανήκει στην κυρία Πολυζωγοπούλου.
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών της έδωσαν, όπως λέει, το έναυσμα να μιλήσει για την απόφαση που πήρε και την κατέστρεψε οικονομικά. Για τη συμφωνία που έκανε τόσο με τον Απόστολο Λύτρα, όσο και με την 37χρονη σήμερα γυναίκα του.
Η ίδια παραδέχεται πως δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία στα όσα έγιναν. Μιλάει όμως για εκβιασμό, καθώς την ανάγκασε να συμφωνήσει σε μια πρόταση ασύμφορη, με αποτέλεσμα το σπίτι της να αλλάζει χέρια για να πληρωθεί ο ποινικολόγος.
«Δεν πήραμε καμία απόδειξη»
Στην συνέχεια η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι δεν της προσκομίστηκε απόδειξη ούτε για τις νομικές υπηρεσίες του γραφείου του Α. Λύτρα, ούτε της δόθηκε κάποια απόδειξη ότι με την αγοραπωλησία του σπιτιού πληρώθηκαν οι νομικές υπηρεσίες του ποινικολόγου.
«Για να είμαι ειλικρινής ούτε εμείς ζητήσαμε απόδειξη για αυτά που πληρώσαμε», πρόσθεσε διευκρινιστικά η καταγγέλλουσα.
«Τα χρήματα μας τα έδινε πάντα στο γραφείο του, μας τα έδινε στο χέρι», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά την εξέλιξη της συγκεκριμένη υπόθεσης, ανέφερε ότι έχει προσφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο ζητώντας «δικαίωση για την εκμετάλλευση που είχαν».
«Η ίδια αυτοβούλως έκανε τη συγκεκριμένη συμφωνία μαζί του. Αν δεν της άρεσε η συμφωνία που προτάθηκε, θα μπορούσε να στραφεί σε κάποιον άλλον δικηγόρο. Βλέπουμε ότι στην πορεία, τρίτα πρόσωπα θυμούνται άλλα περιστατικά που θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα προβάλλουν», σχολίασε στο MEGA ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος.
«Βάσει των διάφορων κατηγοριών που διατυπώθηκαν, δεν αποκλείεται να υπάρξει έλεγχος στα πλαίσια αυτής της δημόσιας αναφοράς των γεγονότων», ανέφερε ο φοροτεχνικός Δημήτρης Τσαγκάρης.