Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται από χθες (20/6) στη φυλακή και μοιράζεται το κελί του με έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα, που είχε συλληφθεί για απάτη και με έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη από το πρώτο κιόλας βράδυ με τον γνωστό ποινικολόγο να τσακώνεται με αφορμή το κάπνισμα. Ο Απόστολος Λύτρας είναι μανιώδης καπνιστής κι όταν πήγε να ανάψει τσιγάρο του είπε ο επιχειρηματίας ότι έχει κάνει εγχείρηση στους πνεύμονες και να μην το ανάψει.

Ο πρώτος καβγάς έχει εντείνει τους φόβους που ήδη είχε ο δικηγόρος. Σε ακρόαση που είχε με την διευθύντρια των φυλακών εξέφρασε φόβους για την ζωή του, καθώς είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, λόγω υποθέσεων που έχει αναλάβει. Η διευθύντρια με την σειρά της τον παρέπεμψε για τα αιτήματά του στον εισαγγελέα, συμπληρώνοντας όλα τα αναγκαία έγγραφα για τα αιτήματά του.

Αίτηση διαζυγίου

Τις επόμενες μέρες η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα Σοφία Πολυζωγοπούλου αναμένεται να καταθέσει αγωγή διαζυγίου. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα», επικαλούμενη πληροφορίες από το περιβάλλον του ζευγαριού, πρόκειται για μία αναμενόμενη κίνηση στην οποία θα προχωρήσει αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Απόστολος Λύτρας έφυγε από το σπίτι που έμενε με τη σύζυγο και την κόρη στον Γέρακα. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα η Σοφία Πολυζωγοπούλου ήταν αυτή που έκανε το πρώτο βήμα επανασύνδεσης και του είπε να κάνουν άλλη μία προσπάθεια στον γάμο τους και μία καινούργια αρχή, λόγω της κόρης τους που του έχει αδυναμία και τον ζητούσε.

Οι καταθέσεις

Πριν απολογηθεί τη Δευτέρα 17/6 ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου κατέθεσαν ως μάρτυρες αληθείας η μεγαλύτερη κόρη του γνωστού ποινικολόγου, η πρώην σύζυγός του και ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

Η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό έφερε στο φως της δημοσιότητας τις καταθέσεις.

Η κατάθεση της 19χρονης κόρης

«Ο πατέρας μου δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος. Πάντα ήταν τόσο τρυφερός και στοργικός μαζί μας. Με τη Σοφία ο πατέρας μου είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 6 ετών. Με τη Σοφία έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές και δεν ήταν απλά μία μητριά. Ο ίδιος ο πατέρας μου επιδίωξε ότι έχουμε άριστες σχέσεις. Ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ βίαιος μαζί της, αντιθέτως πάντα τη βοηθούσε.

Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει συμβεί. Ήταν πάντα πάνω μας και πάντα μάς προστάτευε και εμάς και τη Σοφία και τη μητέρα μου. Αν ο πατέρας μου ήταν βίαιος, η μητέρα δεν θα επιδίωκε να έχουμε σχέση μαζί του. Δεν βλέπαμε τον πατέρα μου με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εγώ πηγαίνω κάθε βράδυ στο σπίτι τους και περνάω ώρα και με τους δύο, ενώ κάθε Κυριακή την περνάμε μαζί. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι πριν από πέντε χρόνια ο πατέρας μου έπαθε έμφραγμα και θα μπορούσε να μην εργάζεται εντατικά. Παρόλα αυτά για να μη λείψει τίποτα στην οικογένειά του, ούτε από την εκπαίδευσή μας, ούτε από τη μόρφωσή μας, ούτε από υλικά ούτε συναισθηματικά εργαζόταν πάρα πολλές ώρες για εμένα και τις δύο αδελφές μου».

Η κατάθεση της πρώην συζύγου

«Είναι εξαιρετικός πατέρας και άνθρωπος. Είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά του και ηθικά και οικονομικά. Μας στηρίζει όλους. Και με τη νυν σύζυγό του τα παιδιά του έχουν άριστες σχέσεις και μένουν μαζί πολλές φορές. Μεταξύ μας είχαμε κάποτε ένα φραστικό επεισόδιο και από θυμό του είχα κάνει τότε μήνυση για το φραστικό αυτό επεισόδιο, αλλά είχα υπερβάλει. Στο δικαστήριο όμως απαλλάχτηκε γιατί κατέθεσα τα γεγονότα όπως ακριβώς είχαν συμβεί.

Ποτέ δεν υπήρξε βιαιότητα από μέρους του ούτε σε εμένα ούτε στα παιδιά του. Θα ήταν άδικο να πω κάτι εναντίον του». Υπενθυμίζουμε ότι η πρώην σύζυγός του είχε μηνύσει τον Απόστολο Λύτρα το 2017 για ενδοοικογενειακή βία.

Η κατάθεση του κουμπάρου του, δικηγόρου Σπύρου Δημητρίου

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου είναι κουμπάρος του Απόστολου Λύτρα.

«Δεν μπορώ να δώσω ούτε εξήγηση, ούτε δικαιολογία για το περιστατικό. Γνωρίζοντας τόσο την αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κατηγορούμενος ήθελε με οποιοδήποτε τρόπο να βλάψει τη σύζυγό του την οποία και υπεραγαπά. Εικάζω ότι ήταν ένα περιστατικό παρόρμησης και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να της επιφέρει βλάβη και μάλιστα τη βλάβη που έχω ακούσει ότι έχει υποστεί» σημείωσε.