Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η αίτηση θα κατατεθεί απευθείας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε αίτηση έκδοσης διαζυγίου καθώς και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους.

Στις φυλακές οι κόρες του και η πρώην σύζυγος

Λίγη ώρα μετά την προφυλάκισή του, την Πέμπτη, οι πρώτες επισκέψεις που δέχθηκε ήταν από το συνήγορό του και την αδελφή του ενώ σήμερα, Παρασκευή το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκαν οι δύο μεγαλύτερες κόρες του και η πρώην σύζυγος του.

Ο Απόστολος Λύτρας κρατείται στην ΣΤ´ πτέρυγα των φυλακών, γνωστή και ως VIP. Το κελί του, με το νούμερο 4 είναι εξίσου λιτό με τα υπόλοιπα, μία κουκέτα και ένα μονό κρεβάτι, τραπεζάκι, κομοδίνο, ντουζ και τηλεόραση.

Στο ίδιο κελί μαζί με τον Απόστολο Λύτρα, βρίσκονται ακόμα δύο κρατούμενοι. Και οι δύο επιχειρηματίες, ο ένας από την Αράχωβα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για απάτες και ο άλλος, ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για ναρκωτικά.

Ο πρώτος καβγάς με συγκρατούμενό του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Ευαγγελάτου η πρώτη προστριβή του ποινικολόγου ήρθε με τον επιχειρηματία από την Αράχωβα. Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό ο ποινικολόγος είναι μανιώδης καπνιστής κι όταν πήγε να ανάψει τσιγάρο του είπε ο επιχειρηματίας ότι έχει κάνει εγχείρηση στους πνεύμονες και να μην το ανάψει.

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές να επισκεφθούν τον κ. Λύτρα ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Φοβάται για τη ζωή του

Κατόπιν -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Live News- ο Απόστολος Λύτρας, σε ακρόαση που είχε με την διευθύντρια των φυλακών, εξέφρασε φόβους για την ζωή του, καθώς είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, λόγω υποθέσεων που έχει αναλάβει. Κι αυτή με την σειρά της τον παρέπεμψε για τα αιτήματά του στον εισαγγελέα συμπληρώνοντας όλα τα αναγκαία έγγραφα για τα αιτήματά του.

Ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας μίλησε στο Live News για τις πρωτες ώρες του Απόστολου Λύτρα στην φυλακή του Κορυδαλλού.

«Δεν είναι μόνο η πρώτη νύχτα δύσκολη για κάποιον νεοεισερχόμενο κρατούμενο. Είναι ο πρώτος κι ενδεχομένως και ο δεύτερος μήνας που είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι. Η ψυχολογία των νεοεισακτέων κρατουμένων επιβαρύνεται πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αντιμετώπισή τους» είπε.