Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση της 1ης Ιουλίου, στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσουν για το βιβλίο του Μανόλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Και οι δύο στις ομιλίες τους (που γίνονται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές) αναμένεται να τοποθετηθούν για τις πολιτικές εξελίξεις. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι». Αμέσως μετά θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της ΝΔ μιλάνε σε κοινή εκδήλωση, γεγονός που σε συνδυασμό με την ηχηρή απουσία τους από την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, ερμηνεύεται ας μη τι άλλο ως ένδειξη ενός θετικού κλίματος μεταξύ τους. Κάτι βεβαίως που αγχώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η στήλη θυμίζει μάλιστα ότι Καραμανλής και Σαμαράς συμμετείχαν «βουβά» στο συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο τον Απρίλιο, που είχε και εορταστικό χαρακτήρα για τα 50άχρονα της παράταξης, καθώς επέλεξαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους να μην πάρουν το λόγο.