«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθιστώντας δυσβάσταχτο το κόστος των καλοκαιριών διακοπών.

Ακριβά τα εισιτήρια με τα συμβατικά πλοία, πανάκριβα με τα ταχύπλοα. Ανεξάρτητα από την απόσταση, ακόμα και σε κοντινούς προορισμούς, το κόστος του ταξιδιού είναι απαγορευτικό για μισθωτούς και τις περισσότερες οικογένειες.

Γονείς με δύο παιδιά έως 10 ετών, για να ταξιδέψουν μετ΄ επιστροφής μαζί με το αυτοκίνητό τους μέχρι τη Σίφνο από τον Πειραιά, καλούνται αυτήν την περίοδο να δώσουν με ταχύπλοο 567 ευρώ, ενώ με το πλοίο της γραμμής 378. Αν τα παιδιά είναι άνω των δέκα ετών, τότε το κόστος με το ταχύπλοο εκτοξεύεται στα 705 ευρώ και με το συμβατικό στα 447.

Ζευγάρι με ένα παιδί έως δέκα χρόνων μαζί με το αυτοκίνητό τους για τη Νάξο με επιστροφή πρέπει να δώσει, αν θέλει να ταξιδέψει με ταχύπλοο, 620 ευρώ, ενώ αν το παιδί είναι μεγαλύτερο των δέκα τότε το κόστος φθάνει τα 698 ευρώ.

Ακόμα και για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά που θέλει να ταξιδέψει με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού από τη Ραφήνα στην Τήνο, το κόστος με συμβατικό πλοίο είναι 200 ευρώ, με ταχύπλοο 296.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η τιμή του εισιτηρίου διαφοροποιείται ανάλογα με την ημέρα αλλά και την ώρα του απόπλου.

Μπαράζ ελέγχων και προστίμων για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα πραγματοποίησαν μέσα σε δέκα μέρες 377 ελέγχους, όπου κι εντοπίστηκαν επτά παραβάσεις που αφορούσαν παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας Αρχής σχετικά με μεταβολές τιμών των εισιτηρίων.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.