Μεγάλες φουρτούνες φαίνεται πως περνάει ο Απόστολος Λύτρας, καθώς ο άγριος ξυλοδαρμός της συζύγου του, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και όσα αποκαλύπτονται μας αφήνουν άφωνους. Θα σας αποκαλύψω σήμερα ότι ο γνωστός ποινικολόγος, που διαφήμιζε στα social media μια άνετη, πλούσια κι ευτυχισμένη ζωή, χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις τράπεζες και μάλιστα έχουν βγει διαταγές πληρωμής και κατασχετήρια για ακίνητα που έχει στο όνομά του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο «ΒΗΜΑτοδότης», έχουν οριστεί πλειστηριασμοί για μια μονοκατοικία στη θέση Πάτημα Γέρακα με το «σφυράκι» να χτυπά την επόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου και για τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας του στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι για τις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να πήρε δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς το 2006 ύψους 468 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, στις 13 Οκτωβρίου 2011 έκλεισε ο λογαριασμός και καταγγέλθηκε η σύμβαση με το χρέος προς την τράπεζα να ανέρχεται σε 342 χιλιάδες ευρώ. Μαζί με τόκους υπερημερίας για τα επόμενα χρόνια, ύψους 238 χιλ. ευρώ ο Λύτρας χρωστά περί τα 580 χιλιάδες ευρώ. Αν και ο ίδιος γνώριζε για το χρέος του και για τις διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού, φαίνεται ότι δεν έκανε κάτι.

Όσον αφορά το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησής του, μαθαίνω ότι αρχικά ίσως προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, αλλά, εάν γίνει αυτό, δεν θα μείνει εκεί για πολύ γιατί θα μετατεθεί σε φυλακές της περιφέρειας.

***

Οι δύο τελευταίοι Πασόκοι που υπουργοποιήθηκαν

Κυκλοφορεί ως ανέκδοτο ανάμεσα σε μη υπουργοποιηθέντες βουλευτές της ΝΔ, αλλά έχει και δόση αλήθειας. Λένε, λοιπόν, ότι υπουργοποίησαν και τους τελευταίους δύο ΠαΣοκους της ΝΔ που έμειναν χωρίς υπουργικό θώκο. Ήτοι τον Βασίλη Οικονόμου και τον Ιάσωνα Φωτήλα.

Προβίβασε άλλον έναν Πασόκο από υφυπουργό σε υπουργό, τον Θοδωρή Λιβάνιο, και τώρα κάθονται και περιμένουν μήπως φύγει κάποιος από το ΠαΣοΚ (με τα όσα συμβαίνουν στo κόμμα αυτό) για να τον υπουργοποιήσουν και αυτόν.

***

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι γαλάζιοι βουλευτές

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσουν οι βουλευτές και έχουν να πουν πολλά. Έτσι λένε, αλλά όταν έρθει η ώρα να τα πουν ενώπιον του Πρωθυπουργού τα στρογγυλεύουν κάπως.

Όμως αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να δώσουν αυτοί εξηγήσεις στον Πρωθυπουργό γιατί χάθηκαν ένα εκατ. ψήφοι, γιατί η ΝΔ δεν έπιασε τον εκλογικό της στόχο, το 31%, γιατί η αλαζονεία μερικών στοίχισε ψήφους (και αποχή), τα λάθη που έγιναν, ποιος ο λόγος να φέρουν τόσο νωρίς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και γιατί ήθελαν να θέσουν και κομματική πειθαρχία στη ψήφιση του νομοσχεδίου και ακόμα γιατί δύο που δεν το ψήφισαν έγιναν υφυπουργοί.

Έχουν ακόμα να πουν για την πυροπροστασία που δημιούργησε προβλήματα, για την ακρίβεια και την τιμή του ρεύματος, έχουν όπως μου είπαν να πουν πολλά, φτάνει να τολμήσουν να μιλήσουν στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο, από το Μαξίμου μαθαίνω ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού προς τους βουλευτές τους θα έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία.

***

Γιατί ο Κασσελάκης απέλυσε τον Γ. Τσίπρα

Με νέα απομάκρυνση στελέχους της παλιάς φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις αλλαγές στο κόμμα, με την απόφαση να μην συνεχίσει την συνεργασία του κόμματος με τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος είχε παύσει τα καθήκοντά του εξαιτίας της υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή λέγοντας πως απολύθηκε, όμως το παρασκήνιο είναι ακόμα πιο ζουμερό. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του in, ο Γιώργος Τσίπρας αν και ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές πληρωνόταν ως διευθυντής της ΚΟ παρά ότι τη θέση την είχε ο Θάνος Μωραΐτης.

***

Ανασχηματισμός και στο… Μαξίμου

Η εκλογή του Δημήτρη Τσιόδρα (έστω στην έβδομη τελευταία θέση) στην Ευρωβουλή έφερε ανακατατάξεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη θέση του ως Γενικός Διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης, παίρνει, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο Πάνος Αμυράς.

Τη Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο σύζυγος της Κύρα Κάπη Χρήστος Ζωγράφος, ενώ ο Γιώργος Ευθυμίου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Γραφείου Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μαράκης αναλαμβάνει αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τύπου.

***

Η φρεγάτα «Ψαρά» θα συνοδεύει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη

Τη φρεγάτα «Ψαρά» που βρίσκεται στον ναύσταθμο Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Η φρεγάτα «Ψαρά» αναλαμβάνει το έργο της φρεγάτας «Ύδρα» στην επιχείρηση Ασπίδες. Ο Νίκος Δένδιας συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα .

Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φρεγάτα «Ψαρά» «θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, προς υπεράσπιση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και υπογραμμίζοντας τον διευρυμένο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα».

***

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Την προσεχή Τρίτη θα γίνουν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης «50 Χρόνια Τουρκική εισβολή και κατοχή» και στην προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Επιχείρηση Μουσείο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων (1ος όροφος) του Σπιτιού της Κύπρου, Ξενοφώντος 2α, Σύνταγμα 10557 Αθήνα).

***

Τι ζητούν Ιταλοί, Σλοβένοι, Κροάτες, Αλβανοί και Μαυροβούνιοι στην Κέρκυρα;

Eκτός από τουρίστες, αρκετά πολεμικά πλοία έχουν μαζευτεί τις τελευταίες ημέρες στο όμορφο νησί της Κέρκυρας. Με επικεφαλής το Πολεμικό Ναυτικό μας διεξάγεται μια άσκηση, η ADRION-24, στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους. Πρόκειται για άσκηση στο πλαίσιο της «Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας», μια περιφερειακής συνεργασίας των παραπάνω χωρών, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων στα ζητήματα οικονομίας, τουρισμού, μεταφορών, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Το Ναυτικό μας έχει μεγάλη συμμετοχή, όπως το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» (το μεγαλύτερο πλοίο του Στόλου μας), πυραυλάκατο, επιτελείς και βατραχανθρώπους. Κάνουν από ότι μου λένε συνεκπαίδευση σε πολλά αντικείμενα αλλά και γυμνάσια με πυρά. Εύγε στο Ναυτικό μας! Διότι ας μην ξεχνάμε τι είχε πει και ο Θουκυδίδης: «ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ…»

***

Η ERTFLIX και το ραδιόφωνο που ακούει ο πρωθυπουργός

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Ακόμα και σε πρωϊνάδικα (νομίζοντας ότι έτσι θα απευθυνθεί σε νέους και νέες). Ωστόσο, εκείνο που παρατήρησα, είναι τα συγχαρητήρια που έδωσε στην ΕΡΤ «για την σημαντική προσπάθεια την οποία έχει κάνει», όπως είπε. Επίσης εντύπωση έκανε η ειδική αναφορά του στο ERTFLIX, χαρακτηρίζοντάς το ως «μια πολύ μεγάλη καινοτομία και νομίζω ότι έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τώρα ότι το ανταποδοτικό τέλος το οποίο καταβάλλουν, αυτό το μικρό τέλος πιάνει τόπο».

Εκείνο που μένει αδιευκρίνιστο είναι εάν τώρα που τελείωσαν οι εκλογές εξακολουθεί ο Πρωθυπουργός να ακούει ΕΡΤ και κυρίως όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο αν ακούει το Πρώτο Πρόγραμμα, γιατί τώρα εισήλθαμε στην περίοδο των μεγάλων καλοκαιρινών αθλητικών γεγονότων. Όπως παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης , η ΕΡΤ δεν είναι πλέον φερέφωνο της κυβέρνησης και «πρωταγωνιστεί σε ενημερωτικές εκπομπές, σε ενδιαφέρουσα μυθοπλασία, σε αθλητικά γεγονότα».