Ο Λούκα Γιόβιτς άρπαξε την μπουκιά από το στόμα των Σλοβένων. Η εύστοχη κεφαλιά του στο 95′ ανάγκασε τον Όμπλακ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του και να γλιτώσει τη Σερβία από μια δεύτερη, καταδικαστική, ήττα στο Euro 2024.

Το 1-1 στο Μόναχο για τον Γ’ όμιλο άφησε τις δυο ομάδες σε παρόμοια θέση πριν από τα ματς της 3ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε έντονη ελληνική παρουσία, με τους Τσέριν και Σπόραρ να ξεκινούν για τους τυπικά γηπεδούχους και τους Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Άλλος είχε τον έλεγχο κι άλλος τις στιγμές στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού, με τους Σέρβους να έχουν την κυριαρχία αλλά να βλέπουν τη Σλοβενία να απειλεί. Πρώτα με τον Μλακάρ στο 7′ και στο 37′ με τον Έλσνικ, που σημάδεψε το δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Σέρβους ήρθε στο 41′, όταν ο Μίτροβιτς υποδέχτηκε τη σέντρα του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, ξεμαρκαρίστηκε, αλλά νίκησε τον Όμπλακ.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, ο Στόικοβιτς προχώρησε σε μία ελληνική αλλαγή, καθώς τη θέση του Μλαντένοβιτς πήρε ο Γκατσίνοβιτς. Η Σερβία είχε την πρώτη ευκαιρία λίγο μετά την επανέναρξη, όταν ο Τάντιτς πάσαρε όμορφα στον Μίτροβιτς, όμως αυτός εξουδετερώθηκε.

Στο 58′ ένα «γλυκό» σουτ του Σέσκο αποτέλεσε την πρώτη απειλή των Σλοβένων στο δεύτερο μέρος, όμως ο Ραΐκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η λύτρωση για τους Σλοβένους ήρθε στο 69′, όταν ο Κάρνιτσικ έκλεψε από τον Γκατσίνοβιτς, κουβάλησε την μπάλα, την έδωσε αριστερά στον Έλσινκ και εκείνος την επέστρεψε στον Κάρνιτσικ για το 1-0.

Οι Σέρβοι έχασαν μία εξαιρετική ευκαιρία δευτερόλεπτα αργότερα, όταν τον Μίτροβιτς τον σταμάτησε το δοκάρι.

Οι ελληνικές παρουσίες αυξήθηκαν κατά μία στο 76′ με τον Βέρμπιτς, προτού ο Ζίβκοβιτς αποχωρήσει στο 82′.

Κι ενώ το παιχνίδι έμοιαζε να έχει «σβήσει», η Σερβία είχε μία τελευταία ευκαιρία σε «νεκρό χρόνο» με κόρνερ. Ο Ίλιτς εκτέλεσε και ο Γιόβιτς κράτησε ζωντανή την εθνική της πατρίδας του στην περιπέτεια του Euro.