Από τις αρχές της εβδομάδας η Εθνική ομάδα έχει εισέλθει σε mood προολυμπιακού τουρνουά. Το διακύβευμα της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για πρώτη φορά μετά το 2008 είναι μεγάλο κι ο Βασίλης Σπανούλης, που κάτι χρωστά για εκείνο το χαμένο σουτ με την Αργεντινή στον προημιτελικό του Πεκίνου, είναι πεπεισμένος πως καθένας εξ όσων θα κληθούν να υπερασπιστούν το εθνόσημο θα μπει κάτω από τον κοινό σκοπό.

Το σημαντικό για τον εκλέκτορα της Ελλάδας είναι «να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα από άποψη φιλοσοφίας και κινήτρου». Όπως επίσης «να καταλάβεις πως στην Εθνική μπορεί να έχεις διαφορετικό ρόλο, αλλά να κάνεις ό,τι μπορείς για να συνεισφέρεις, να δώσεις και την καρδιά σου». Συμπερασματικά δηλαδή «εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία».

Ποιοι θα είναι, εν τέλει, διαθέσιμοι θα εξακριβωθεί στη διάρκεια της προετοιμασίας. «Στο Προολυμπιακό θα είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν όσο θα κρίνω εγώ. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, το ιατρικό επιτελείο που έχουμε είναι εξαιρετικό και τα παιδιά έχουν τρομερή διάθεση να ασχοληθούν με τους τραυματισμούς τους και να μπουν γρήγορα μέσα». Διευκρίνισε προς κάθε κατεύθυνση πως «δεν χρειάζεται όμως βιασύνη, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Υπάρχει πρόγραμμα και είμαστε μέσα στο πλάνο μας», αποκρίθηκε ο Βασίλης Σπανούλης για τα προβλήματα που κουβαλούν μαζί τους οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Σλούκας.

Βέβαια ο Greek Freak πρόβαρε ήδη τη νέα εμφάνιση της Εθνικής.


Μια εμφάνιση που σε πρώτο επίπεδο παραπέμπει ομολογουμένως σ’ εκείνη που φορούσαν ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φάνης, ο Φασούλας και οι υπόλοιποι διεθνείς του Κώστα Πολίτη στο «χρυσό» Ευρωμπάσκετ του 1987.

Μόνο που τα σορτς έχουν μακρύνει αρκετά από χρόνια.