Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την παραμονή του στο Τορόντο του Καναδά, στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Collision Tech Conference 2024, είχε σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας και μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, Μπέτυ Σκουτάκη, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη θερμή υποδοχή. «Η Ομογένεια αποτελεί τον πιο άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της γης. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Αττικής.

Η κ. Σκουτάκη ενημέρωσε τον κ. Χαρδαλιά για τη δραστήρια ελληνική κοινότητα του Οντάριο, όπου ζουν και εργάζονται περισσότεροι από 150.000 Έλληνες. Η κοινότητα, με τη βοήθεια εθελοντών, διατηρεί ζωντανές τις ελληνικές παραδόσεις και τη γλώσσα, λειτουργώντας σχολεία και θεατρική ομάδα, καθώς και τέσσερις ορθόδοξες εκκλησίες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γιώργος Μανίκης, η Γενική Διευθύντρια Γεωργία Παπασπύρου και ο Πρόεδρος των Εκκλησιών της Ελληνικής Κοινότητας Νικηφόρος Λαμπίρης.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Greek Escape, Γιάννη Κακογιάννη, με τον οποίο συζήτησε τρόπους προσέγγισης του καναδικού τουριστικού κοινού. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός στρατηγικού και συνεχούς πλάνου που στοχεύει στην ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη Collision Tech Conference με δικό της περίπτερο, σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece. Το περίπτερο φιλοξενεί νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, προωθώντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διασύνδεση με τη διεθνή αγορά.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους start up επιχειρήσεων που είτε σχεδιάζουν να επενδύσουν στην ελληνική πρωτεύουσα, είτε προέρχονται από την Ελλάδα.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής συμμετέχουν η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη, ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, η Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Βάλια Κακαρούκα, οι Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Αλεξάνδρα Πάλλη, Οικονομικών Μαριάννα Τουμαζάτου, Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άννα Αντωνίου και Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.