Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., Πολύβια Γεράκη. Ο γνωστός ποινικολόγος, μετά από μια νύχτα στα κρατητήρια, είναι σήμερα στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Οι συμπεριφορές αυτές είναι κλιμακωτές. Για να φτάσει να σηκώσει το χέρι του, υπάρχει ένας κύκλος βίας. Όταν παίρνω την απόφαση να μπω σε ένα ψυχοθεραπευτικό κύκλο, θα πρέπει να παρακολουθούμαι κάθε εβδομάδα. Σε τέτοιες υποθέσεις για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» είπε.

«Εδώ βλέπουμε πως παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι. Η Ελλάδα έχει κάνει ένα σύμφωνο συνεργασίας με την Ισλανδία για την ενδοοικογειακή βία. Εκεί όταν μία γυναίκα καλεί το 112, θα πάει ομάδα αστυνομιών στο σπίτι της γυναίκας και όταν απομακρύνεται ο δράστης, θα παρακολουθείται από αστυνομικούς και ψυχολόγους το θύμα ενώ στους δράστες τοποθετείται ένα βραχιολάκι το οποίο συνδέεται με το panic button με GPS».

Η Πολύβια Γεράκη μίλησε για τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση αλλά και για τα μηνύματα που έστειλε ο Απόστολος Λύτρας στην σύζυγό του μετά τον ξυλοδαρμό.

«Αυτά που ακούω αυτές τις ημέρες πρέπει να σταματήσουν εκφράζονται το 2024. Όπως για τα αντρικά χαρακτηριστικά… Αυτά είναι απαράδεκτα. Οι γυναίκες στην Ελλάδα αισθάνονται ενοχή λόγω αυτών των πεποιθήσεων. Αυτά είναι απαράδεκτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ζητάνε συγγνώμη μετά. Η αγάπη δεν πονάει».