Έναν πύρινο εφιάλτη βιώνει και σήμερα, Πέμπτη, η χώρα, με δεκάδες φωτιές να έχουν ξεσπάσει σε όλη την επικράτεια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Μενίδι, Αιγάλεω και Χαλάνδρι

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης Αττικής. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Πάρνηθας διενεργείται εκτροπή στην οδό Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Λίγη ώρα αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Κλεισούρας στο Μενίδι Αττικής, με την εικόνα του μετώπου να παρουσιάζει βελτίωση. Κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Λίγο νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και σε αποθήκη στο Αιγάλεω. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας ως εξής:

  • οδός Νεότητος και Μικέλη
  • οδός Νεότητος και Ορφέως
  • οδός Αγ. ‘Αννης και Ορφέως
  • οδός Αγ. ‘Αννης και Μικέλη

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο άμεσα φωτιά  που ξέσπασε σε αποθήκη ξυλείας επί της Λ. Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δασική φωτιά στη Λίμνη Βόλβης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λίμνη του δήμου Βόλβης. Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με επίγεια και εναέρια μέσα. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του οικισμού Λίμνη να είναι σε ετοιμότητα.

Φωτιά στην περιοχή των Μολάων

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας, όπου σπεύδουν επίγειες δυνάμεις, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Φωτιές υπήρξαν νωρίτερα στον Ασπρόσπυργο καθώς και στην περιφέρεια, στη Σπάρτη, στα Καλάβρυτα, στη Λαμία.

Κόκκινος συναγερμός στην Αττική αύριο

Υπενθυμίζεται πως ακραίος κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στην Αττική σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Η αυριανή ημέρα είναι πολύ επικίνδυνη, με την περιφέρεια Αττικής να είναι σε συναγερμό ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά για φέτος το καλοκαίρι που ο κίνδυνος είναι κατηγορίας 5.

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)