Φωτιά: Σε συναγερμό οι Αρχές – Οι περιοχές που είναι υψηλός ο κίνδυνος

Ένα δύσκολο τριήμερο έχουν μπροστά τους οι Αρχές της χώρας αφού τα μελτέμια που θα φυσούν μέχρι το Σάββατο δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιών - Οι πιο επικίνδυνες περιοχές.

Δεκάδες πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Οι δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν έκαναν πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η πιο επικίνδυνη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Βάρης – Κορωπίου και σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Την ίδια ώρα οι Αρχές δεν εφησυχάζουν αφού και τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν την εκδήλωση και την γρήγορη εξάπλωση πυρκαγιών.

Δύσκολες συνθήκες μέχρι το Σάββατο

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις Οι καιρικές συνθήκες την εβδομάδα που διανύουμε είναι εξαιρετικά δυσμενείς λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων με ριπές που φτάνουν έως και τα 8 Μποφόρ. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για την ταχύτατη εξάπλωση των πυρκαγιών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπισή τους.

Οι περιοχές που επηρεάζονται κυρίως είναι τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων, της κεντρικής και της νότιας Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Αττικής και της ανατολικής Πελοποννήσου. 

O χάρτης με την επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών για την Πέμπτη 20 Ιουνίου

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου:

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.