Από πολύ νωρίς φέτος η Αττική βρίσκεται σε red code όσον αφορά την εκδήλωση πυρκαγιών, δηλαδή στη κατηγορία κινδύνου 5 (κατάσταση συναγερμού).

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, τόνισε ότι «όσο ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση εφιστώ την προσοχή σε όλους. Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο και σε καταστροφή. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και οι πολίτες και η κρατική μηχανή. Σε αυτό συνίσταται το σημερινό συντονιστικό. Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες».

Σύσκεψη για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική

Την ίδια στιγμή, συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη (20/06) στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των ενεργειών λόγω του αυριανού χάρτη επικινδυνότητας που ειδικά για την Αττική θα είναι στο κόκκινο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η φωτιά στη Βαρυμπόμπη αν και εξαπλωνόταν ταχύτατα, οριοθετήθηκε σε λιγότερο από 30 λεπτά.

«Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 11 οχήματα, 45 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπισαν μια πυρκαγιά που εξαπλωνόταν ταχύτατα λόγω των καιρικών συνθηκών και κατάφεραν να την οριοθετήσουν σε λιγότερο από 30 λεπτά», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.