Σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου τουρίστα Albert Calibet στην Αμοργό, που έχει εξαφανιστεί από την Τρίτη 11/6 όταν πήγε για πεζοπορία.

Στις έρευνες συμμετέχουν 10 αστυνομικοί, αστυνομικός σκύλος με συνοδό, καθώς και ειδικός πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας – σχηματισθείσας δικογραφίας.

Η εν λόγω ενημέρωση έρχεται από την αστυνομία ως απάντηση σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν λόγο για παύση των ερευνών

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, οι έρευνες για τον εντοπισμό εξαφανισθέντος ατόμου στην Αμοργό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με συναρμόδιες Αρχές και εθελοντικές ομάδες, ενώ από πλευράς Αστυνομίας συμμετέχουν -10- αστυνομικοί, αστυνομικός σκύλος με συνοδό, καθώς και ειδικός πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας – σχηματισθείσας δικογραφίας.

Συνεπώς, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες κάνουν λόγο για παύση των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η εξαφάνιση

Η τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής ο 59χρονος Αμερικανός ήταν την Τρίτη το πρωί, 11 Ιουνίου, όταν περίπου δύο ώρες αφότου είχε ξεκινήσει την πεζοπορία είχε σταματήσει σε ένα καφέ να πάρει νερό και ένα αναψυκτικό.

Ο Έρικ Κάλιμπετ ξεκίνησε από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Τι καταγγέλλει η σύζυγος του εξαφανισμένου

Η Debbie Leshane, σύζυγος του Albert, ταξίδεψε 32 ώρες μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του Όλιβερ και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες.

«Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί» δήλωσε η Leshane στην εφημερίδα «The New York Post».

Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειας, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα αναζήτησης και περνούν κάθε λεπτό χτενίζοντας το νησί για να βρουν τον Albert. Και όλα αυτά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επικρατούσαν στο νησί πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν ακόμα δυσκολότερη την επιχείρηση έρευνας.

Όπως καταγγέλλει η σύντροφος του εξαφανισμένου τουρίστα οι υποσχέσεις των ελληνικών αρχών για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σκύλων-ανιχνευτών έμειναν ανεκπλήρωτες, ακόμα και όταν η οικογένειά του προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα. Στο μόνο που περιορίστηκαν, όπως λέει, ήταν να πετάξουν τα ελικόπτερα για μόλις δύο ώρες την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 59χρονος.

«Ας πάμε για ύπνο»

Οι φίλοι του ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ με τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πεζοπορία έρευνας και διάσωσης.

Αλλά, όπως λέει η σύντροφός του, οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου. «Ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Albert να κοιμηθεί έξω, αυτή είναι η στάση τους» είπε η Debbie Leshane. «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου» δηλώνει.