Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα. Ήδη κυρίως στο ΠαΣοΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνονται αναταράξεις. Ήλθε, άραγε, η ώρα της ΝΔ;

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι βουλευτές της ΝΔ, έχουν να πουν πολλά. Έτσι λένε, αλλά όταν έρθει η ώρα να τα πουν ενώπιον του Πρωθυπουργού τα στρογγυλεύουν κάπως.

Όμως αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να δώσουν αυτοί εξηγήσεις στον Πρωθυπουργό γιατί χάθηκαν ένα εκατ. ψήφοι, γιατί η ΝΔ δεν έπιασε τον εκλογικό της στόχο, το 31%, γιατί η αλαζονεία μερικών στοίχισε ψήφους (και αποχή), τα λάθη που έγιναν, ποιος ο λόγος να φέρουν τόσο νωρίς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και γιατί ήθελαν να θέσουν και κομματική πειθαρχία στη ψήφιση του νομοσχεδίου και ακόμα γιατί δύο που δεν το ψήφισαν έγιναν υφυπουργοί.

Όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι βουλευτές της ΝΔ, έχουν ακόμα να πουν για την πυροπροστασία που δημιούργησε προβλήματα, για την ακρίβεια και την τιμή του ρεύματος, έχουν όπως μου είπαν να πουν πολλά, φτάνει να τολμήσουν να μιλήσουν στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο, από το Μαξίμου μαθαίνω ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού προς τους βουλευτές τους θα έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία.