Τα «αποκαλυπτήρια» του νέου προορισμού στην Αθήνα έγιναν πριν από λίγο. Ο λόγος για το «The Ilisian», τη νέα επωνυμία του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην Hilton.

Την αποκάλυψη του ονόματος του ανανεωμένου κτιριακού συγκροτήματος έκανε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται οτι πρόκειται για επένδυση ύψους σχεδόν 330 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από την ΤΕΜΕΣ.

Το νέο σύνθετο αναπτυξιακό συγκρότημα που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανακατασκευής του περιλαμβάνει:

  • ξενοδοχείο, για το οποίο υπάρχει συμφωνία με τη Hilton Worldwide για το luxury brand Conrad Hotels & Resorts με 280 δωμάτια και σουίτες,
  • 55 πολυτελείς κατοικίες, για τις οποίες υπάρχει συμφωνία επίσης με τη Hilton Worldwide για τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences (τα παραπάνω brands θα αποκτήσουν για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα),
  • σύγχρονη λέσχη μελών σε χώρους 5.500τ.μ.
  • πολλαπλά εστιατόρια, θεματικούς εμπορικούς χώρους και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας.
  • Στον τελευταίο όροφο όπου θα υπάρχουν χώροι γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.

Αρχές του 2025 η λειτουργία

Υπολογίζεται πως το κτηριακό συγκρότημα στους χώρους του πρώην Hilton στην Αθήνα θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του 2025.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. και η Hilton Worldwide ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, το νέο συγκρότημα είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία της ΤΕΜΕΣ στον αστικό ιστό -καθώς πρόκειται για το πρώτο condo hotel στην ελληνική πρωτεύουσα. Είναι μία επενδυτική πρωτοβουλία ανάλογου βεληνεκούς με την μεγάλη σύνθετη επένδυση της εταιρείας στην Costa Navarino που είναι η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στη χώρα.

Υποστηρίζουν πως όπως τον Απρίλιο του 1963 η λειτουργία του Hilton Athens άλλαξε ολόκληρη την περιοχή κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με την επαναλειτουργία του νέου ακινήτου.

ΠΗΓΗ: ot.gr