Ήρθε η ώρα επιτέλους για τον σεφ Κάρμι να βγει απ’ το ψυγείο κι εμάς να επιστρέψουμε στην πιο χαοτική κουζίνα της πόλης του Σικάγο. Η πολυβραβευμένη τηλεοπτική μπριγκάντα είναι πανέτοιμη να σερβίρει και πάλι αδρεναλίνη σε εκατομμύρια ξελιγωμένους για τη συνέχεια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

Η πρεμιέρα της 3ης σεζόν του «The Bear» είναι μόνο λίγες εβδομάδες μακριά. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 17/07. Ωστόσο, FX και Disney+ έχουν εδώ και καιρό αρχίσει να δίνουν στο κοινό μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει μέσα από μια συνεχή ροή νέων τρέιλερ. Ποιος χόρτασε όμως ποτέ μόνο με amuse-bouche;

Κανείς είναι η απάντηση. Γι’ αυτό και ολόκληρη η 3η σεζόν θα είναι διαθέσιμη για άμεση κατανάλωση – μονοκοπανιά που λέμε – την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Μέχρι τότε, πάμε να θυμηθούμε που είχαμε μείνει.

Τι έχουμε δει ως τώρα

Ενώ η 1η σεζόν της σειράς έκανε βουτιά στο αγχωτικό εργασιακό περιβάλλον και τη δυναμική του σαντουιτσάδικου που κληρονόμησε ο Κάρμι από τον αδελφό του, η 2η σεζόν έριξε ελαφρώς τους κόμβους για να επικεντρωθεί πραγματικά στους χαρακτήρες που το κρατούσαν όρθιο τόσα χρόνια, αλλά και την τιτάνια προσπάθεια των σεφ Κάρμεν (ή χαϊδευτικά Κάρμι) Μπερζάτο (Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ) και Σίντεϊ Ανταμού (Αϊο Εντεμπίρι) να ανοίξουν ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών μέσα σε 12 εβδομάδες.

Η σεζόν έκλεισε με το όνειρό τους να παίρνει σάρκα και οστά αλλά και πολλά απρόοπτα. Ο Κάρμι, κλειδωμένος στο ψυγείο-θάλαμο του εστιατορίου, δεν κατάφερε να δει με τα ίδια του τα μάτια τους κόπους του να αποφέρουν καρπούς. Ωστόσο, η υπόλοιπη ομάδα κατάφερε να φέρει τη δύσκολη αυτή αποστολή εις πέρας και με το παραπάνω.

Τι θα δούμε στην νέα σεζόν

Φαίνεται πως (και) στην επερχόμενη σεζόν η ένταση παραμένει αμείωτη τόσο μέσα στην κουζίνα όσο και στη σάλα, καθιστώντας αβέβαιο το αν και κατά πόσο θα καταφέρει να μείνει όρθιο το νέο εστιατόριο. Οι εντάσεις οξύνονται ανάμεσα στον Κάρμι και τη υπόλοιπη μπριγκάντα, καθώς εκείνος, αδυνατώντας να βάλει σε μια τάξη την προσωπική του ζωή, παθαίνει μια ασύλληπτη εμμονή με τη λεπτομέρεια σε ό,τι αφορά το εστιατόριο.

Συντάσσει μια λίστα «αδιαπραγμάτευτων» απαιτήσεων προκειμένου το νέο εστιατόριο να αποκτήσει το πρώτο του αστέρι Μισελέν. Η Σίντνεϊ και η υπόλοιποι ομάδα αντιδρούν γιατί αυτές οι «αδιαπραγμάτευτες» απαιτήσεις είναι στην πραγματικότητα εντελώς εξωφρενικές. Και, φυσικά, η κουζίνα παίρνει φωτιά.

Η σειρά πιθανότατα θα συνεχίσει να εξερευνά θέματα απώλειας και θλίψης. Προς το παρόν, όμως, δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της πλοκής. Όμως εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι στην 3η σεζόν αυτή σεζόν, η Αϊο Εντεμπίρι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, περνώντας πίσω από τις κάμερες για ένα επεισόδιο που θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα της Τίνα Μαρέρο, την οποία υποδύεται η Λίζα Κολόν-Ζάγιας.

Το «The Bear» είναι μια από τις σειρές με την υψηλότερη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes τα τελευταία χρόνια, με την αξιολόγηση των κριτικών να αγγίζει το 99% και του κοινού το 93%. Η σειρά, επιπλέον, πριν λίγους μήνες απέσπασε πλήθος σημαντικών βραβείων τόσο στα Emmys όσο και στις Χρυσές Σφαίρες, ανάμεσα στα οποία και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, Αϊο Εντεμπίρι και Έμπον Μος-Μπάχραχ, ενώ και ο Τζον Μπέρνθαλ και Όλιβερ Πλατ έλαβαν διθυραμβικές κριτικές.

Σε μια εποχή όπου οι τηλεοπτικές σειρές χρειάζονται συχνά χρόνια για την κυκλοφορία πολλαπλών σεζόν, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το «The Bear» είναι έτοιμο να παρουσιάσει την 3η σεζόν του σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν.