Πέθανε ο ηθοποιός Donald Sutherland

Ο Donald Sutherland έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος ηθοποιός Donald Sutherland.

O πρωταγωνιστής των ταινιών Αγώνες Πείνας (Τhe Hunger Games) και το Animal House, έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έπαιξε αξέχαστα κακούς, αντιήρωες, ρομαντικούς πρωταγωνιστές και μορφές μέντορα.

Πρόσφατα απασχόλησε ιδιαιτέρως στους σινεφίλ κύκλους με τον ρόλο του ως ο κακός πρόεδρος Σνόου στις ταινίες «The Hunger Games».

Ο γιος του, ο επίσης ηθοποιός Kiefer Sutherland, ανάρτησε στο X: «Με βαριά καρδιά, σας λέω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, πέθανε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Αν και δεν έλαβε ποτέ Όσκαρ για κάποιον από τους ρόλους του, τιμήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου το 2017, για τη συνολική του προσφορά στον χώρο του θεάματος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.