5 το πρωί: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο ΠαΣοΚ – Παραδόθηκε ο Λύτρας – Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αφήνει αιχμές για την στάση ορισμένων στελεχών και το αίτημα για εκλογή νέου προέδρου να παραμένει στο τραπέζι.

1

Ποιοι ζητούν κάλπες στο ΠαΣοΚ

  • Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο ΠαΣοΚ: Τον απολογισμό του αποτελέσματος των πρόσφατων ευρωεκλογών έκαναν στο ΠαΣοΚ κατά την συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη (19/6), όπου ακούστηκαν πολλές απόψεις για το μέλλον του κόμματος και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠαΣοΚ κέρδισε το Κέντρο και εντόπισε το πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα.
  • Ποιοι τον αμφισβητούν; Το κλίμα αμφισβήτησης του προέδρου του ΠαΣοΚ συνεχίστηκε και πλέον κορυφαία στελέχη ζητούν επισήμως και θεσμικά προσφυγή στην βάση. Ανάμεσά τους είναι ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Γεουλάνος και η Νάντια Γιαννακοπούλου.
  • «Παρών» από τον Χάρη Δούκα: «Θέλω το ΠαΣοΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη, προαναγγέλλοντας έτσι ουσιαστικά την υποψηφιότητά του. Ο Χάρης Δούκας προ ημερών είχε ζητήσει ανοικτά την άμεση προσφυγή στις κάλπες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
2

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λύτρα

  • Πάτησε το panic button: Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις χθές, Τετάρτη, όσον αφορά την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα. Η 37χρονη πάτησε το panic button, που της έχει δοθεί, καθώς μέσα στο σπίτι της μπήκαν η πρώην σύζυγος του δικηγόρου και η κόρη του προκειμένου να πάρουν πράγματά του. Η κα. Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση εναντίον του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και απειλή. Μήνυση έχει υποβληθεί και στον δικηγόρο που συνόδευε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα την ώρα που μπήκαν στο σπίτι.
  • Ένταλμα σύλληψης: Μετά το επεισόδιο στο σπίτι της κα. Πολυζωγοπούλου, το θύμα του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού ζήτησε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση από την ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση. Από τις δικαστικές αρχές εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.
  • Παραδόθηκε αυτοβούλως: Ο δικηγόρος λίγο πριν τις 7 το απόγευμα εμφανίστηκε αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης. Σε δήλωση κατά την παράδοσή του, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε πως «δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα διότι έπρεπε να ταξιδέψει η αδελφή της στην Κύπρο». Μάλιστα, ο ίδιος προχώρησε σε μήνυση της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ρεκόρ αγροτοδασικών πυρκαγιών - Τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα

  • Σε συναγερμό η χώρα: Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες, Τετάρτη, σε όλη τη χώρα, με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και τα Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους. Σοβαρότερες κατά τη χθεσινή ημέρα κρίθηκαν οι φωτιές στο Κορωπί, την Αργολίδα και τη Μαγνησία ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν Λέσβος, Νάξος και Εύβοια.
  • Εμπρησμός η φωτιά στο Κορωπί: Οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί. «Η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες» τόνισε ο υπουργός.
  • Οι περιοχές υψηλού κινδύνου: Δύσκολες αναμένονται οι καιρικές συνθήκες έως και το Σάββατο λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων με ριπές που φτάνουν έως και τα 8 Μποφόρ. Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Βοιωτία, Λακωνία, Λέσβο, Χίο και Ψαρά.
4

Η Χεζμπολάχ βάζει στο στόχαστρο την Κύπρο

  • Επιθέσεις με καταπέλτες: Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με τον αρχηγό της της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, να προειδοποιεί πως «θα καεί ο Λίβανος». Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να εκτοξεύουν πύρινες μπάλες προς τον Νότιο Λίβανο με έναν μεσαιωνικό καταπέλτη. Την περασμένη Πέμπτη, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου, εκτοξεύοντας εκατοντάδες πυραύλους και drones κατά στρατιωτικών βάσεων και πόλεων σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα.
  • Ζητείται ελπίς: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, με τη Χαμάς να ζητά τροποποιήσεις στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν πριν δύο εβδομάδες. Ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος για την επίτευξη ειρήνης στη Γάζα κατά την σύνοδο της G7, δηλώνοντας ωστόσο πως «δεν έχω πάψει να ελπίζω».
  • Στο στόχαστρο και η Κύπρος; Απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε για πρώτη φορά ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια». Άμεση ήταν η απόκριση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, που απάντησε πως «η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».
5

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων του Euro 2024

  • Η νίκη της Γερμανίας: Νωρίτερα, η Γερμανία έφτασε στη νίκη με 2-0 απέναντι στην Ουγγαρία, έκανε το «2Χ2» στον 1ο όμιλο του EURO 2024 κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του τουρνουά.
  • Η πρώτη ισοπαλία: Στο πρώτο ματς της χθεσινής ημέρας, Κροατία και Αλβανία έμειναν στο 2-2. Η Αλβανία είχε προηγηθεί στο 11′ με κεφαλιά του Λάτσι έπειτα από σέντρα του Χισάι, προτού Κράμαριτς στο 74′ και Γιάσουλα (με αυτογκόλ) στο 76′ διαμορφώσουν προσωρινά 2-1. Ο τελευταίος έμελλε ν’ αποτινάξει τον μανδύα του μοιραίου και να σκοράρει στις καθυστερήσεις λυτρώνοντας εαυτόν και συμπαίκτες.
  • Η δεύτερη ισοπαλία: Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, η Ελβετία πήρε αυτό που ήθελε στο 1-1 με τη Σκωτία στην Κολωνία και «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «16». Η Σκωτία παραμένει ζωντανή αλλά θα πρέπει να νικήσει την Ουγγαρία στην τελευταία αγωνιστική.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις