Τι είδαμε

  • Ο Τούρκος Μέσι συστήθηκε με γκολάρα και ρεκόρ: Από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω του. Ο Αρντά Γκιουλέρ αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα του τουρκικού ποδοσφαίρου και στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση έδειξε ψήγματα του ταλέντου του. Με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στον αγώνα κόντρα στη Γεωργία και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro παίρνοντας το ρεκόρ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

  • Tο μήλο κάτω από την μηλιά: Το 2003 ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας. Την ίδια χρονιά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έδωσε τον τελευταίο του αγώνα με αυτήν. Το βράδυ της Τρίτης ο CR7 έπαιξε στον αγώνα της Πορτογαλίας με την Τσεχία και είδε τον 21χρονο γιο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να σκοράρει το πρώτο του τέρμα. Και τι γκολ; Αφού με αυτό στο 90+2′ οι Πορτογάλοι επικράτησαν 2-1 των Τσέχων. Σίγουρα ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο θα το θυμάται για καιρό αυτό το γκολ.

Τι θα δούμε

Ενδεχομένως τις πρώτες ομάδες, μία ή και δύο, που θα προκριθούν στα νοκ άουτ του Euro, συμπληρώνοντας τα πρώτα κομμάτια του παζλ των 16 ανεξαρτήτως πλασαρίσματος.

  • Το ματς της ημέρας: Βαλκανικός παλμός στο Αμβούργο. Ανήμερα των γενεθλίων του Κράμαριτς και μια μέρα μετά την είδηση πως ο Βλάσιτς χάνει όλο το Euro, η Κροατία δεν έχει το περιθώριο να κοιτά πίσω. Η ήττα από την Ισπανία άνοιξε βαθμολογική πληγή που πρέπει να κλείσει. Όχι η Αλβανία είναι αμελητέα οντότητα. Απλώς οι Χρβάτσκα παίζει ρέστα. Τους «μαυραετούς», που θα παλέψουν για το καλύτερο, κανείς δεν θα τους ψάξει αν δεν προχωρήσουν από τον 2ο όμιλο, τον όμιλο του θανάτου.
  • Τεστ αντοχών: Ενδεικτικό της δυναμικής ή συμπτωματικό ήταν το 5-1 των Γερμανών στην πρεμιέρα; Ιδού η Στουτγκάρδη, ιδού και το πήδημα για το σύνολο του Νάγκελσμαν που αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία έχει την ευκαιρία να σφραγίσει νωρίς – νωρίς το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι Μαγυάροι απογοήτευσαν, αλλά τούτη τη φορά δεν θα ‘χουν άγχος. Με έξι διεθνείς ν’ αγωνίζονται στην Bundesliga, άλλους 2-3 να γνωρίζουν καλά τα κατατόπια και αήττητο τριών αγώνων απέναντι στα «πάντσερ» το know how υπάρχει και βοηθάει να αισθάνονται πιο οικεία. Αφήστε που η Γερμανία θα παίξει με τα μωβ.
  • Δρόμοι αντίστροφοι: Τα κατάλοιπα της πρεμιέρας διαχειρίζονται Σκωτία και Ελβετία. Οι απόγονοι του Γουίλιαμς Γουάλας ποντάρουν σ’ ένα braveheart για να ανατρέψουν το κλίμα μετά το 5-1 από τη Γερμανία, ενώ το πολυσυλλεκτικό παζλ του Μουράτ Γιακίν θα κοιτάξει να διπλασιάσει τις νίκες του έτσι ώστε να μην μπλέξει στο ελάχιστο με σενάρια, ισοβαθμίες και καλύτερες βαθμολογίες.

Συντονιστείτε

  • 16:00 Κροατία – Αλβανία, ΕΡΤ1
  • 19:00 Γερμανία – Ουγγαρία, ΕΡΤ1
  • 22:00 Σκωτία – Ελβετία, ΕΡΤ1