ΑΕΚ: Ξυπνά άσχημες μνήμες η κλήρωση στο Conference

Ν' αποφύγει ένα φιάσκο αντίστοιχο του 2021 θα επιδιώξει η ΑΕΚ.

Την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Βελέζ Μόσταρ από τη Βοσνία με την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες από την Ανδόρα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Η Ένωση θα προτιμούσε να γίνει η έκπληξη και η άγνωστη ομάδα από το κρατίδιο των Πυρηναίων να βρεθεί στην επόμενη φάση. Επειδή όμως οι πιθανότητες μιας τέτοιας εκδοχής δεν είναι πολλές, η επαλήθευση της ποδοσφαιρικής λογικής θα ζωντανέψει έναν εφιαλτικό αποκλεισμό στην ελληνική ομάδα.

Στην έναρξη της περιόδου 2021-22 και στον ίδιο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης η ΑΕΚ με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της είχε κληθεί να παίξει με το κλαμπ από το Μόσταρ – το κλαμπ που ανέδειξε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, μολονότι είχε προηγηθεί νωρίς, και στο δεύτερο έψαχνε την ανατροπή. Δυστυχώς γι’ αυτήν το 1-0 από το τέρμα του Μάνταλου στο 98′ αρκούσε μόνο για την παράταση και τα πέναλτι. Εκεί που οι τρεις χαμένες εκτελέσεις από Ανσαριφάρντ, Λόπες και Αραούχο κόστισαν εν τέλει την πρόκριση. Λέτε η ιστορία να κρύβει τέτοια τραγική συνέχεια;

Η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια (25/7) και το δεύτερο είτε στη Βοσνία είτε στην Ανδόρα (1/8).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.