Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά ενώνουν δυνάμεις για τον City Marathon

Τη διοργάνωση ενός νέου δρομικού γεγονότος, τον City Marathon, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία με τον Δήμο Καλαμαριάς και τη Δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή σωματείων του Στίβου, προπονητών, παραγόντων και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς Χριστίνας Φοροπούλου, ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε την κοινή πρωτοβουλία με τον Δήμο Καλαμαριάς και τη Δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου για τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού θεσμού. Ο θεσμός αυτός φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο κορυφαίο δρομικό γεγονός της πόλης.

Ο κ. Αγγελούδης διευκρίνισε ότι υπεύθυνη για τη διοργάνωση του City Marathon θα είναι μια επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των Σωματείων, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπους φορέων διοργάνωσης ανάλογων δρομικών δράσεων. Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα επιστραφούν στους αθλητικούς συλλόγους, προσφέροντάς τους αναπτυξιακές προοπτικές με απόλυτη διαφάνεια.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, εξέφρασε τη χαρά της για την εξαιρετική συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, η οποία αποτυπώνεται σε αυτόν τον διαδημοτικό αγώνα δρόμου. «Ο City Marathon θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την Καλαμαριά, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα», σημείωσε η κ. Αράπογλου, προσθέτοντας ότι όλοι μαζί θα φροντίσουν ώστε το γεγονός να γίνει πραγματική γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνίας, με σεβασμό στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και την απρόσκοπτη καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Στην σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν την αθλητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, κυρίως την ελλιπή χρηματοδότηση και την ανεπάρκεια των αθλητικών υποδομών. Ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι το σχέδιο για την ανάταξη της αθλητικής Θεσσαλονίκης προϋποθέτει ευρείες συναινέσεις και συνολική προσπάθεια ώστε να εξαλειφθούν τα μεγάλα προβλήματα που στερούν από την πόλη τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε χώρο σε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα και να επαναφέρουμε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός αυτός απαιτεί έναν ειλικρινή διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το βασικό σύνθημα της δημοτικής αρχής, όπως κατέληξε, είναι: «Διαφάνεια – Συμπερίληψη – Συμμετοχή».

Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο εγχείρημα θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.