Φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών, στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη καθώς η φωτιά φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει αρχίσει και μπαίνει στα σπίτια, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής Κίτσι», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Όπως είπε πρόκειται για μία σύνθετη φωτιά, με τους ισχυρούς ανέμους να μην βοηθούν στην κατάσβεσή της.

Ακούστε όσα είπε:

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε σε λίγα λεπτά τρία μηνύματα του 112.

Στο δεύτερο δίνεται εντολή στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να την εκκενώσουν και να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Στο τρίτο μήνυμα του 112 δίνετε εντολή στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί να απομακρυνθούν προς τη Βάρη.

Οι δυνάμεις

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκτροπές κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς γίνονται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων

Συγκεκριμένα:

  • Στην Ανώνυμη οδό από το ύψος της Λ. Λαυρίου (ΚΤΕΟ Μαρκόπουλου) και
  • Στην συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Ηλία, στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Έκλεισε η Αττική Οδός

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έκλεισε η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Δείτε το βίντεο