Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα. Χθες το βράδυ (18/6) η 37χρονη πάτησε το panic button, που της έχει δοθεί, καθώς μέσα στο σπίτι της μπήκαν η πρώην σύζυγος του δικηγόρου και η κόρη του προκειμένου να πάρουν πράγματά του. Η γυναίκα, αφού πάτησε το κουμπί, λιποθύμησε.

Η κ. Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση εναντίον του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και απειλή. Μήνυση έχει υποβληθεί και στον δικηγόρο που συνόδευε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα την ώρα που μπήκαν στο σπίτι.

Ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα Θέμις Σοφός, εντός της ημέρας, θα ενημερώσει την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να την ενημερώσει για την παραβίαση του περιοριστικού όρου, εκ μέρους του κατηγορούμενου, ζητώντας, σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των όρων αυτών με την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, που μίλησε στον ΑΝΤ1, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για αυτόφωρο, εξέλιξη που σημαίνει ότι ο ποινικολόγος αναζητείται για να συλληφθεί, ενώ η πρώην σύζυγός του αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Έχουν υποβληθεί μηνύσεις και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, κρατείται ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη και υπάρχουν και μηνύσεις και προς τον δράστη» ανέφερε. Όπως είπε η κ. Δημογλίδου έχει σχηματιστεί καταγγελία και για το αδίκημα της απειλής και για παραβίαση δικαστικής εντολής, καθώς στον κατηγορούμενο έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι να μην προσεγγίζει το θύμα.

Το απειλητικό μήνυμα

Τα όσα έγιναν στο σπίτι της συζύγου του Απόστολου Λύτρα περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Χθες το βράδυ στις 23:30, η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μαζί με ένα από τα παιδιά του και τον δικηγόρο του πήγαν στην αυλή του σπιτιού στα Γλυκά Νερά για να πάρουν τα πράγματα του Λύτρα. Πάτησε το panic button, είχε λιποθυμικό επεισόδιο, κάλεσε το ΕΚΑΒ και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν κατέθεσε μήνυση στην πρώην σύζυγο για παράνομη βία, αυτοδικία, αλλά και στον δικηγόρο. Η αυτοδικία είναι ότι παίρνω τον νόμο στα χέρια μου, δηλαδή δεν γίνονται κάποιες διαδικασίες νόμιμα προκειμένου να πάρουν τα πράγματα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη «η νυν σύζυγος έκανε μήνυση και στον Απόστολο Λύτρα γιατί λέει ότι της εστάλη ένα απειλητικό μήνυμα από τον ίδιο. Εγώ θεωρώ ότι θα έχει να κάνει με αυτή την αντιδικία των δύο γυναικών», είπε.

Η μήνυση αφορά την παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης, γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία και από εκεί στην ανακρίτρια η οποία συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.