Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου.

Οι φλόγες ενισχύθηκαν από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί ήδη σε βιομηχανίες και κάποιες διάσπαρτες κατοικίες τη περιοχής.

Μάλιστα, δύο άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με δύσπνοια, καθώς είχαν εισπνεύσει καπνό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η φωτιά δείχνει να περιορίζεται και να ελέγχεται.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ».

Για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στο Κίτσι ορισμένες κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες και κάηκαν ολοσχερώς. Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει πως η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Βάρης από εργασίες που έκαναν, απ’ ότι είπε ο δήμαρχος. Ανέβηκε το βουνό, πέρασε από τη Λεωφόρο Βάρης και κατευθύνθηκε προς το Κίτσι», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η φωτιά ξεκίνησε από μία μάντρα φύλαξης σκαφών τζετ σκι.

Εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Λόγω του πύρινου μετώπου κκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Μαθητές/ριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Απανωτά μηνύματα του 112

Μήνυμα του 112 εστάλη προειδοποιώντας να απομακρυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας όσοι βρίσκονται στα Λαμπρικά και όσοι βρίσκονται στο Κίτσι προς τη Βάρη.

Νέο μήνυμα 112 εστάλη για το Κίτσι, λίγο αργότερα:

Εκτροπές κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς γίνονται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων

Συγκεκριμένα:

  • Στην Ανώνυμη οδό από το ύψος της Λ. Λαυρίου (ΚΤΕΟ Μαρκόπουλου) και
  • Στην συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Ηλία, στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Έκλεισε η Αττική Οδός

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έκλεισε η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.