Εύκολο και καλοκαιρινό ρυζόγαλο με σάλτσα φρέσκιας φράουλας

Εύκολη και απλή συνταγή για ένα δροσιστικό γλυκό που θα συνοδεύσει τα τραπέζια σας. Με έξι γρήγορα βήματα θα απολαύσετε ένα γλυκό φτιαγμένο μόνο από φρέσκα υλικά.

Εύκολο και καλοκαιρινό ρυζόγαλο με σάλτσα φρέσκιας φράουλας

Εύκολη και απλή συνταγή για ένα δροσιστικό γλυκό που θα συνοδεύσει τα τραπέζια σας. Με έξι γρήγορα βήματα θα απολαύσετε ένα γλυκό φτιαγμένο μόνο από φρέσκα υλικά.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

30λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

35λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 10 μερίδες

Για τη σάλτσα φράουλας

  •  400 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  •  200 γρ. άχνη ζάχαρη
  •  5-6 φράουλες για τη διακόσμηση

 

Για το ρυζόγαλο

  •  120 γρ. ρύζι γλασέ
  •  350 γρ. νερό
  •  700 ml κατσικίσιο γάλα
  •  500 ml κρέμα γάλακτος
  •  1 ξύλο κανέλας
  •  1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  •  120 γρ. ζάχαρη
  •  30 γρ. κορν φλάοουρ
  •  1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Για τη σάλτσα φράουλας, ρίχνουμε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει και να μειωθεί ο όγκος του περίπου στο μισό.

  2. Το πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και, αν θέλουμε, περνάμε τη σάλτσα από σήτα για να απομακρύνουμε τα σποράκια των φρούτων. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

  3. Για το ρυζόγαλο, ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί από τα μπαχαρικά.

  4. Ξεπλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το σιγοβάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι. Όταν πιει το νερό, προσθέτουμε το αρωματισμένο μείγμα του γάλακτος, περνώντας το από σουρωτήρι, και τη ζάχαρη.

  5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.

  6. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. Το σερβίρουμε με μια καλή κουταλιά σάλτσα φράουλας και μισή φρέσκια φράουλα.

Μικρά Μυστικά

Για μεγαλύτερη νοστιμιά αφήστε το γλυκό όσο περισσότερη ώρα μπορείτε στο ψυγείο και φροντίστε οι φράουλες που θα επιλέξετε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκιες.

myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις