Το παιδί θαύμα της Τουρκίας κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Αρντά Γκιουλέρ ήταν ο πρωταγωνιστής των Τούρκων στη νίκη με 3-1 απέναντι στην Γεωργία στην πρεμιέρα τους στο Euro 2024.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 25′ με τρομερό σουτ του Μουλντούρ. Μετά από απομάκρυνση της άμυνας η μπάλας έφτασε στον παίκτη της Τουρκίας και εκείνος με τρομερό βολέ την έστειλε στα δίχτυα.

Το γκολ του Μουλντούρ

Η Τουρκία πέτυχε και δεύτερο γκολ σχεδόν αμέσως μετά, όμως αυτό ακυρώθηκε αφού ο Γιλντίζ ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Γεωργιανοί ανέδρασαν και λίγο μετά τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών παιχνιδιού έφτασαν στο 1-1 με τον Μικαουτάτζε.

Το 1-1 από τον Μικαουτάτζε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκιουλέρ με τρομερό γκολ έβαλε την Τουρκία ξανά μπροστά στο σκορ. Οι Γεωργιανοί πίεσαν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Ακαϊντίν να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το 2-1 από τον Γκιουλέρ

Με τη Γεωργία να είναι όλη μπροστά και να πιέζει ο Ακτούρκογλου βρήκε την ευκαιρία και στην αντεπίθεση τελείωσε το παιχνίδι κάνοντας το τελικό 3-1 σε κενή εστία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ, Μπαρντακτσί, Μουλντούρ, Τσαλχάνογλου (90+1′ Οτζάν), Γιλντίζ, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιλμάζ.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (73′ Λοτσοβίλι), Μικαουτάτζε.