Αγνοούνται για πέμπτη μέρα οι δύο Γαλλίδες τουρίστριες ηλικίας 73 και 64 ετών στη Σίκινο, οι οποίες τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/6 ξεκίνησαν για πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού και από τότε τα ίχνη τους χάθηκαν.

Η μία από αυτές επικοινώνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου. Έστειλε φωτογραφία της να κείτεται ανάσκελα στο έδαφος και στο μήνυμα έλεγε ότι δεν αισθάνεται καλά, έχει παραπατήσει.

Ο Ηλίας Γαβανάς, ο άνθρωπος που επικοινώνησε τελευταία φορά με την τουρίστρια, μίλησε στον ΑΝΤ1 αποκαλύπτοντας τις απέλπιδες προσπάθειες για βοήθεια, που έκανε η άτυχη γυναίκα.

«Τα μηνύματα δεν πήγαν»

«Προσπάθησε να επικοινωνήσει το πρωί μέσω whats up 5:50, εγώ το είδα 7:20 την πήρα πίσω, της έστειλα μήνυμα, γιατί προφανώς οποιοσδήποτε παίρνει εκείνη την ώρα κάποια ανάγκη έχει, δεν μου απάντησε και κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί της με τηλέφωνο στις 8:20. Δεν μιλούσε αγγλικά, μόνο γαλλικά προσπάθησε να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μου έστειλε μία φωτογραφία της ό,τι έχει πέσει» είπε ο Γαβανάς.

«Της έστειλα με μήνυμα να μου στείλει τη θέση της στο google maps, δεν μου απάντησε ποτέ και δυστυχώς απ’ ότι καταλάβαμε μετά έκλεισε το τηλέφωνο, γιατί τα μηνύματα δεν πήγαν» ανέφερε.

«Έχουμε διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία, δεν είναι εύκολο γιατί έχει αρκετό πράσινο το νησί, σχίνους και κέδρους κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, γιατί καταλαβαίνετε οι συνθήκες είναι δύσκολες έχει αρκετή ηλιοφάνεια, πρέπει να τις βρούμε οπωσδήποτε» λέει ο δήμαρχος της Σικίνου Βασίλης Μαράκης.