Τις τελευταίες ώρες το όνομά της βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του ξυλοδαρμού της από το Απόστολο Λύτρα. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου χτυπήθηκε βάναυσα από τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η 37χρονη με καταγωγή από την Αμαλιάδα, σπούδασε νομική στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο και αμέσως ρίχτηκε στην μάχη της δικηγορίας. Το 2015 παντρεύτηκε τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα με τον οποίον έχουν αποκτήσει και μια κόρη.

Η δικηγορία και η οικογένεια της είναι η ζωή της ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο δοκίμασε τις δυνάμεις της και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. «Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να εισφέρω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ, την Αμαλιάδα. Είμαι εδώ γιατί μπορώ και θέλω παλέψω για τον τόπο μου» είχε αναφέρει τότε.

Οι πολύκροτες υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε

Για σχεδόν μια δεκαετία εργαζόταν στο γραφείο του Απόστολου Λύτρα αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις. Κάποιες από αυτές ήταν η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και ο μυστηριώδης θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη που εκ των υστέρων αποδείχθηκε δολοφονία.

Μάλιστα, πριν 7 ημέρες ακριβώς η Σοφία Πολυζωγοπούλου εκπροσωπούσε στο δικαστήριο τον σκηνοθέτη του «Σασμού» που κρίθηκε ομόφωνα αθώος και απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού ηθοποιού.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό πως συνεργαζόταν με το δικηγορικό γραφείο του Απόστολου Λύτρα, στο Facebook φαίνεται πλέον πως δουλεύει σε δικό της γραφείο.

«Γιατί είναι ελεύθερος;»

Η γιαγιά της παθούσας Σοφίας Πολυζωγοπούλου «έσπασε» την σιωπή της μιλώντας στο Live News διερωτώμενη για τον Απόστολο Λύτρα «γιατί τον αφήνουν ελεύθερο;».

«Γιατί είναι ελεύθερος; Με καταλαβαίνεις; Είναι του παιδιού μου παιδί. Το μεγάλωσα με μεγάλη αγάπη. Ξέρεις πώς το μεγάλωσα εγώ; Δουλεύαν οι γονείς της και οι δύο. Είχα το κοριτσάκι εγώ. Γιατί τον αφήνουν ελεύθερο; Το παιδί το έχει χτυπήσει πολύ, το κοριτσάκι. Με τρυπάει μέσα στην καρδιά. Πληγώθηκε η καρδούλα μου. Πληγώθηκα γιατί δεν της άξιζε της εγγονής μου τέτοιο πράγμα» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κακώς που είναι έξω, αυτό είναι κακούργημα. Εσύ με ρωτάς και εγώ κρατάω το στομάχι μου. Τι να πω στους γονείς της; Στους γονείς της τι να πω; Δεν πειράζει; Στην κατάσταση που είναι τώρα το παιδί μου, ο πατέρας της, η μάνα της, το ίδιο δεν είναι για συζήτηση. Δεν παίρνει…Δεν της άξιζε της εγγονής μου τέτοιο πράγμα. Της εγγονής μου δεν της άξιζε».