Η κοινοβουλευτική δύναμη της Ελληνικής Λύσης μειώθηκε κατά ένα μέλος ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Βελόπουλου να διαγραφεί ο Παύλος Σαράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος για τον «εξοστρακισμό» του βουλευτή, ο κ. Σαράκης επέδειξε ως τώρα μια στάση που δεν ήταν η αρμόζουσα. «Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων» επισημάνθηκε σχετικώς.

Ποιος είναι ο Παύλος Σαράκης

Ο Παύλος Σαράκης είναι 55χρονος δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και καταγωγή από το Αγρίνιο.

Στη Βουλή εισήλθε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Είχε αποτελέσει δηλαδή προσωπική επιλογή του Κυριάκου Βελόπουλου και κατέλαβε τη μοναδική κερδισμένη έδρα του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση είχε προσχωρήσει το 2021. Προηγουμένως ήταν από φοιτητής ενταγμένος στη Νέα Δημοκρατία (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) και το 2012 είχε υπάρξει υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών χωρίς να εκλεγεί.

Διεγράφη από τα μητρώα τη «γαλάζιας» παράταξης το 2013 μετά την απόφασή του να αναλάβει δικηγόρος υπεράσπισης των Κασιδιάρη και Παναγιώταρου. Επανεντάχθηκε λίγα χρόνια αργότερα, αλλά όχι για πολύ.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας του υπήρξε στόχος δολοφονικής απόπειρας με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Είχε τραυματιστεί αρκετά σοβαρά.

Σε ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Όντας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ο κ. Σαράκης ήρθε σε ανοικτή ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο μετά τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης. Ο ίδιος ήθελε να ψηφίσει υπέρ, όντας μάλιστα εισηγητής, διότι ήταν ένα νομοσχέδιο προς όφελος του νομικού κλάδου και το επικροτούσε.

Όλο αυτό είχε ως συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Στέλιο Φωτόπουλο, βουλευτή Ανατολικής Αττικής. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Κανάλι της Βουλής πως εκπλήσσεται με την τροπή των πραγμάτων, διαψεύδοντας το προεδρικό περιβάλλον πως είχε ζητήσει ο ίδιος να παραχωρήσει τη θέση του. Στην ίδια συνέντευξη είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την πρόθεση του Κυρ. Βελόπουλου να αποχωρήσει από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς «με πολιτικές διαμαρτυρίας δεν συναινώ».

Από τη στιγμή που το γυαλί είχε ήδη ραγίσει ήταν εύκολο να σπάσει. Ούτως ή άλλως ο Παύλος Σαράκης συνέχισε μια σχεδόν αυτόνομη πορεία ως τη διαγραφή του.

Αιχμές Σαράκη – «Εγώ δεν είμαι συκοφάντης»

Στην δήλωσή του ο Παύλος Σαράκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στο Κοινοβούλιο.

«Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος.

Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται» ανέφερε από την πλευρά του.