Εύκολη συνταγή για σκεπαστή με ροδίτικη λαδόπιτα και γύρο στο τηγάνι
Η απάντηση στο «τι να μαγειρέψω σήμερα» ποτέ δεν ήταν τόσο απολαυστική όσο με αυτή την εύκολη συνταγή
Η απάντηση στο «τι να μαγειρέψω σήμερα» ποτέ δεν ήταν τόσο απολαυστική όσο με αυτή την εύκολη συνταγή
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
Για το γύρο
- 1 ψαρονέφρι (300-350 γρ.) ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ρίγανη
Για τη σκεπαστή
- 4 λαδόπιτες Ρόδου
- 200 γρ. ανάμεικτα τυριά (κασέρι και γραβιέρα) τριμμένα
- 1 ντομάτα σε φέτες
- Γλυκιά πάπρικα
Για το σερβίρισμα
- Πατάτες τηγανητές
- Τζατζίκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα του και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το γύρο σε πιατέλα.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα μία λαδόπιτα. Την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μισό γύρο και φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί και καλύπτουμε με τη δεύτερη λαδόπιτα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή και ψήνουμε για 3 λεπτά από την άλλη πλευρά. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη σκεπαστή.
Βγάζουμε τις σκεπαστές σε ξύλο κοπής. Κόβουμε την καθεμία στα τέσσερα και τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με τηγανητές πατάτες και τζατζίκι.
Μικρά Μυστικά
Η δυνατή φωτιά είναι απαραίτητη για την επιτυχία του γύρου ψαρονέφρι, γιατί κάνει το κρέας να καραμελώσει ολόγυρα και να στεγνώσει τελείως.