Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, θα επισκεφθεί την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να της παραδώσει ιδιοχείρως το ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σχετικά με την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ).

Το ψήφισμα υιοθετεί τα ακόλουθα αιτήματα:

  • Απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑμεΑ: Τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κατερίνης λειτουργούν αδιάλειπτα από το 2003, προσφέροντας ειδική διαπαιδαγώγηση και κοινωνική ελάφρυνση σε 40 παιδιά/εφήβους/άτομα με αναπηρίες.
  • Ενίσχυση της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής: Η συνέχιση των ΚΔΑΠ ΑμεΑ θα στηρίξει την ένταξη και την παραμονή των γονέων και κηδεμόνων των ωφελούμενων στην αγορά εργασίας.
  • Χωρίς ηλικιακά κριτήρια: Τα οφέλη των ΚΔΑΠ ΑμεΑ δεν οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη την ηλικία των ωφελούμενων.
  • Αύξηση αντιτίμου voucher: Προτείνεται η αύξηση του voucher από 5.000€ σε 7.000€ για την εξασφάλιση υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.
  • Διασφάλιση εργασιακής συνέχειας προσωπικού: Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του προσωπικού στις δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι απαραίτητες.

Ο κ. Ντούμος τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Υπουργείο δεν θα είναι τυπική, αλλά ουσιαστική. «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να περάσω την άποψη ότι τα ΑμεΑ είναι άτομα με αναπηρίες όχι μόνο για μια περίοδο αλλά για πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης αγγίζει ένα καίριο ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Η ευαισθητοποίηση και η ουσιαστική στήριξη από την πλευρά του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κρίνεται απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΑμεΑ και την εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών για όλα τα άτομα με αναπηρία.