Όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα σε εκείνη και τον σύζυγό της ανέφερε στους αστυνομικούς η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα επεσήμανε ότι όλα άρχισαν από ένα εστιατόριο όπου είχαν πάει να γευματίσουν.

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος έχασε τον έλεγχο και άρχισε να τη χτυπάει με μανία. Μάλιστα, από τα χτυπήματα λίγο έλειψε να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ όπως αποκάλυψε τον παρακαλούσε να την πάει στο νοσοκομείο.

Σχετικά με το επίμαχο βράδυ περιέγραψε: «Γύρω στις 23:00 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη, μαζί με μεγάλη παρέα. Μισή ώρα μετά λογομαχήσαμε γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε. Μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Εγώ μιλούσα όμως με την αδερφή μου γιατί της είχα αφήσει το παιδί και μου έστειλε ένα βιντεάκι. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί».

«Του έλεγα θα πεθάνω, τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο»

Και συνέχισε λέγοντας: «Τον είδα πραγματικά σε μια έξαλλη κατάσταση άνευ λόγου. Τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά στους φίλους μας. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο. Άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση, σε ένα απόμερο μέρος σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο.

Μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα «βοήθεια» και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Ήμουν γεμάτη αίματα στο πρόσωπο τα οποία κατάπινα και πνιγόμουν. Έχανα τις αισθήσεις μου. Τότε σταμάτησε. Του έλεγα θα πεθάνω, τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν ανταποκρινόταν. Πήγαμε σπίτι. Του ζήτησα να πλυθώ και ήθελα να πατήσω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό. Με πρόλαβε και το πήρε. Αιμορραγούσε η μύτη μου. Του είπαν ότι αν με πάει στο νοσοκομείο θα πω ότι έπεσα μόνη μου».

Ενώ για τα γεγονότα στο νοσοκομείο ανέφερε: «Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει στο κεφάλι και φοβόμουν και το ίδιο είπα και στον γιατρό. Για να μην καταλάβει τίποτα ο σύζυγος είπα στον αστυνομικό ότι έπεσα αλλά θέλω κουμπί πανικού. Δεν ήταν ποτέ βίαιος μαζί μου ακόμα και όταν είχαμε προβλήματα. Δεν με έχει χτυπήσει όσα χρόνια είμαστε μαζί».

Τι είπε ο Λύτρας στον Καλλιακμάνη

Στην εκπομπή μίλησε και ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Όπως αποκάλυψε ήρθε σε επικοινωνία με τον Απόστολο Λύτρα για την υπόθεσή του: «Ακόμα και να προσπάθησε η Σοφία να κρύψει το περιστατικό, θα είχε εξήγηση, αλλά δεν το έκανε. Στις 10 η ώρα μιλούσα με τον Αποστόλη, και τον άκουσα ήρεμο. Μιλούσε φυσιολογικά και κατόπιν έγινε το περιστατικό. Σήμερα που μιλήσαμε με τον Αποστόλη, μου είπε πως ήταν στο αυτοκίνητο, είχαν ένα διαπληκτισμό και όλα έγιναν σε χρόνο αστραπή. Ο γιατρός έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του, και έτσι πρέπει να λειτουργούν όσοι αντιλαμβάνονται τέτοια περιστατικά. Θα πρέπει πριν από τα συμβάντα, όσοι έχουν προβλήματα να ζητάμε βοήθεια».

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, γνωρίζοντας προσωπικά τον Απόστολο Λύτρα, μίλησε για τον χαρακτήρα του. «Ο Αποστόλης είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Όταν είχε την υπόθεση της 12χρονης, με έπαιρνε και μου έλεγε ‘’σκέψου και τη μητέρα, μην τα βάζεις μαζί της’’. Από αυτό φαίνεται η ευαισθησία του. Η Σοφία ασχολείται με τέτοια προστατικά και είναι απίθανο να γινόντουσαν μέσα στο σπίτι και να μην τα κατήγγειλε. Ο Αποστόλης μου είπε πως ήταν όλα καλά και ξαφνικά έφτασαν εκεί. Εγώ τον πιστεύω. Δεν πρέπει να σηκώνουμε το χέρι γιατί δεν έχουμε δικαίωμα και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο Απόστολος Λύτρας μαζί με την σύζυγο του αποχωρούν από εστιατόριο των νοτίων προαστίων και επιστρέφουν στο σπίτι τους στα Βριλήσσια.

Ο διαπληκτισμός τους άρχισε από όταν βρίσκονταν στο αυτοκίνητο. Εκεί άρχισε να τη χτυπά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Όταν αργότερα η 37χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αρχικά υποστήριξε ότι έπεσε από τις σκάλες, ωστόσο ο γιατρός κατάλαβε την αλήθεια και κάλεσε την αστυνομία.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στη σύλληψη του ποινικολόγου, ο οποίος την Δευτέρα έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η συγκεκριμένη απόφαση έφερε την αντίδραση του Αρείου Πάγου αφού η πρόεδρος και η εισαγγελέας διέταξαν πειθαρχική έρευνα.