Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Ο κ. Αγγελούδης παρουσίασε στον Υπουργό τις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, δίνοντας έμφαση στην αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Λιβάνιο τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πόλη από την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου, ζητώντας την στήριξη του Υπουργείου για την άμβλυνση των επιπτώσεων.

Ο κ. Λιβάνιος, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Δήμο για την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση που θα δοθεί για την αποκομιδή απορριμμάτων τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μειωθεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή.

Επιπλέον, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την εύρεση άμεσων λύσεων στο θέμα της σχολικής στέγης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.