Σε μια τελετή με έμφαση στη σημασία της πρόληψης και της συνεργασίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, παρέδωσε δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού Όρους (Σ.Π.Α.Π.).

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου στη Νέα Πεντέλη, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Σήμερα παραδίδουμε δύο ολοκαίνουρια διπλοκάμπινα 4 x 4 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία αποτελούν επένδυση ύψους 122.800 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Η πρόληψη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας και η αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται μόνο μέσω συντονισμένης δράσης».

Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε τον ρόλο του Σ.Π.Α.Π., που αποτελείται από 13 Δήμους της Αττικής, και τη συμβολή των εθελοντών: «Οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν κομβικό ρόλο στη δασική προστασία. Είναι κομμάτι της πρώτης γραμμής, εντοπίζουν πυρκαγιές πριν εξαπλωθούν και συνεργάζονται με το Πυροσβεστικό Σώμα».

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε επίσης την ανάγκη για σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος για την αποτελεσματική λειτουργία του εθελοντικού συστήματος. «Μόνο μέσω συνεργασίας και συντονισμού μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος», κατέληξε.