Τις επόμενες ημέρες ο καιρός στη χώρα μας θα είναι ζεστός με το θερμόμετρο να ανεβαίνει αρκετά. Ωστόσο, το μελτέμι που θα φυσά θα τον κρατήσει χαμηλότερα από ότι θα μπορούσε να φτάσει.

Το «Κιράζ Μελτέμ» είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να αντέξουμε τη ζέστη. Το μελτέμι του κερασιού θα κρατήσει το θερμόμετρο σε υποφερτά επίπεδα αφού θα απομακρύνει την αφρικανική σκόνη και θα κρατήσει. Βέβαια, την ίδια ώρα θα αυξήσει τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές.

Ο Θεόδωρος Κολυδάς σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο φαινόμενο.

Η ανάρτησή του:

ΤΟ «ΚΙΡΑΖ ΜΕΛΤΕΜ» ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι Τούρκοι ως λαός ασχολήθηκαν περισσότερο με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο το μελτέμι πήρε ονομασίες σχετικές με την παραγωγή φρούτων , όπως αρχικά το «κιράζ μελτέμ» (κερασιού) , αργότερα το «καβούν μελτέμ» (πεπονιού) και τέλος το «ουζούμ μελτέμ» (σταφυλιού) στα τέλη Αυγούστου, όταν αρχίζει να ετοιμάζεται η παραγωγή του σταφυλιού.

Στο βίντεο διακρίνεται η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού στη χώρα μας , ενάντια στις «επιθέσεις» των θερμών μαζών τόσο από τις ακτές της Αφρικής , όσο και από τα βάθη της Ανατολίας (κιράζ μελτέμ).