Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον κ. Καϊτεζίδη να ενημερώνει τον κ. Λιβάνιο για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Υπουργού να διοργανώνει τακτικές συναντήσεις με τους δημάρχους της Μακεδονίας κάθε μήνα στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και η άμεση επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν σημαντικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιβάνιος χαρακτήρισε την επίσκεψή του στον κ. Καϊτεζίδη «οφειλόμενη», τονίζοντας πως η συνεργασία τους, τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε άψογη. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δήλωσε πως οι συναντήσεις με τους δημάρχους θα πυκνώσουν στο μέλλον, με στόχο την ταχύτερη επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Συμφωνήθηκε η διεξαγωγή μίας νέας συνάντησης, κατά την οποία ο κ. Καϊτεζίδης θα καταθέσει στον Υπουργό ένα υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτογραφία από το Γραφείο Τύπου του Δήμου