Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λύτρας βρέθηκε αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Πριν την απολογία του εξετάστηκαν από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, η κόρη του και ένας ακόμα γνωστός δικηγόρος ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Ο δικηγόρος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική θέση, ζήτησε συγνώμη και ομολόγησε τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απελευθέρωσή του, ο κ. Λύτρας δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά βίαιος. «Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου», είπε μεταξύ άλλων.

«Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια γιατί πραγματικά το λέω, έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες του περιστατικού, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου», συμπλήρωσε.

«Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε ο ίδιος.

Έγνεψε καταφατικά στον γιατρό

Ο δικηγόρος εχθές οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η σύζυγός του, δικηγόρος και η ίδια, δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του, αφού τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της, υποστηρίζουν ότι τα τραύματα που φέρει έγιναν όταν έπεσε από σκάλα, ωστόσο ο γιατρός που την εξέτασε και ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία, επιμένει ότι έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι.

Κατά πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να έγνεψε καταφατικά όταν ο γιατρός τη ρώτησε αν τη χτύπησε ο άντρας της.

Κατά την εξέτασή της όμως από τον γιατρό διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα και πιο συγκεκριμένα: σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, τραύμα στη γλώσσα -πιθανότατα από δάγκωμα-, χτυπήματα δηλαδή που μόνο ανθρώπινο χέρι μπορεί να προκαλέσει, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την Αστυνομία ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Tον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία η πρώην σύζυγός του

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία το 2017.

Η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί.